2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Javul a főváros biztonsága

Fővárosi Közgyűlés - Fővárosi Biztonsági Irodát alapítottak.
2010. október 27. szerda 13:28 - HírExtra
Fővárosi Biztonsági Irodát alakított a Fővárosi Közgyűlés szerdán, az iroda feladata a főváros biztonságának javítása, a főváros vagyonának védelme, "a gazdasági társaságoknál tapasztalható korrupció és más, a város kárára való folyamatok megfékezése".

Az iroda alapítására Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester tett javaslatot a közgyűlésnek. Előterjesztésében emlékeztetett arra, hogy A nemzet fővárosa címet viselő programjában foglaltaknak megfelelően az új városvezetés célja a város biztonságának javítása, a főváros vagyonának védelme, valamint "a gazdasági társaságoknál tapasztalható korrupció és más, a város kárára való folyamatok megfékezése". Ezért javasolta a Fővárosi Biztonsági Iroda Nonprofit Kft. megalapítását.

A társaság székhelyét a Fővárosi Közterület-felügyelet Akadémia utcai központjában javasolta kialakítani Tarlós István. Javasolta azt is, hogy a társaság alaptőkéje 10 millió forint legyen.
A 34 tagú közgyűlés 31 igen szavazattal elfogadta az előterjesztést.

Az előterjesztés mellékletében a főpolgármester úgy fogalmaz: "Jelenleg a Fővárosi Önkormányzat mint tulajdonos nem működtet olyan kontrollmechanizmust, amelynek segítségével a tulajdonos folyamatosan felügyeletet gyakorolhatna, és biztonságvédelmi szakmai irányítást végezhetne annak érdekében, hogy így biztosítsa a kisebb értékű, de gyakori dolgozói lopást vagy erőforrás-pazarlást, illetve a közép- és felső szinten tetten érhető korrupciós cselekményeket offenzíven megelőző, akadályozó, korlátozó, illetve ezeket megszakító hatékony önkormányzati vagyon- és gazdaságvédelmi tevékenységet".

Arra az átmeneti időszakra, amíg az önkormányzati tulajdonú társaságoknál nem lesz uralkodó az olyan menedzsmenttevékenység és vállalatbiztonsági felfogás, amely "saját jogon" hatékonyan gátja lehet az önkormányzati vagyont "pazarló módon vagy fondorlatosan károsító" munkahelyi magatartásnak, a közgyűlés létrehoz olyan fővárosi biztonsági szervezetet, amely felügyeli és szakmai irányítással garanciális biztosítékul szolgál a jogszabályokban előírt vagyonvédelmi kötelezettségek minőségi megoldására - olvasható az előterjesztés mellékletében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását