2024. május 8. - Mihály

Elkelt a ritka csecse-becse

Ritka kétköves gyémántgyűrű ért el új rekordárat aukción a Christie's aukciósház árverésén, a részben kék gyémántos ékszerért 15,7 millió dollárt (2,7 milliárd forint) adtak.
2010. október 21. csütörtök 20:41 - HírExtra
A Bulgari ékszerház fémjelezte gyűrűt az 1970-es években tervezték, most - közel négy évtized múltán - egy európai magángyűjteményből került kalapács alá. Az aukción szereplő több mint 450 tétel közül ezt övezte a legnagyobb érdeklődés.

A 15,7 millió dolláros vételár azt jelenti, hogy a gyűrűn lévő kék gyémánt karátonkénti ára 1,4 millió dollárra rúgott a szerdai liciten.

A Christie's tájékoztatása szerint a gyűrűt 1972-ben egymillió dollárért vásárolták, ez mai árfolyamon számítva ötmillió dollárt jelent. Az ékszerrel annak idején egy gyűjtő lepte meg feleségét első fiúk születése alkalmából - részletezte az árverési ház.

"A 15,7 millió dolláros leütési ár azt jelenti, a kövek értéke megháromszorozódott az évek alatt. Ez a gyémánt hihetetlen rugalmasságát mutatja napjaink ingadozó gazdasági környezetében, valamint jelzi a minőségi ékszerészet igaz, tartós értékét" - mondta a Christie's szakértője.

A gyűrűn látható két kő közül az egyik 9,87 karátos színtelen darab, amelyet háromszög alakúra csiszoltak. Párja egy 10,95 karátos tiszta kék gyémánt, fajtájából a legnagyobb csiszolt példány, amelyet valaha aukción kínáltak. A kék gyémántok közül hasonló méretben minden tízből egy színe olyannyira tiszta, hogy megkapja ezt a minősítést.

Az árverésen egy 17,65 karátos, négyszögletűre csiszolt gyémántos Harry Winston gyűrű 2,1 millió dollárért kelt el, de kínáltak Cartier, Van Cleef & Arpels és Boucheron ékszereket is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását