2024. május 18. - Erik, Alexandra

Közel 90 milliárd eurónyi árut lopnak évente

Összesen 87,5 milliárd eurónyi kárt okoztak a világ áruházaiban elkövetett bűncselekmények, mindenekelőtt a lopások az elmúlt egy évben (2009 július - 2010 június) - derül ki abból a felmérésből, amelyet a belga sajtó közölt szerdán.
2010. október 20. szerda 13:11 - HírExtra
Európai szinten 33,46 milliárd euró az összes így keletkezett kár, ami mindazonáltal 4,4 százalékos csökkenés az előző 12 hónapos periódushoz képest.

A La Libre Belgique című napilap összesítése szerint minden egyes belga családnak 206 eurójába került a károk és a pótlólagos biztonsági intézkedések fedezése.

A legnagyobb veszteségi arányt, 1,41 százalékot a nyugat-európai országok közül éppen Belgiumban mérték tavaly, a legkisebbet, 0,97 százalékot Ausztriáéban.

A felmérés szerint a tolvajok körében legkelendőbb árucikkek a borotvapengék, elemek, drága húsok, dvd-k és cd-k, kávétermékek, gyermektápszerek, de - főleg a szakboltokban - márkás ruhákat, MP3-lejátszókat, okostelefonokat és digitális fényképezőgépeket is nagy arányban lopnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását