2024. június 17. - Laura, Alida

A Mazsihisz segít a kolontáriaknak

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ifjúsági szervezete hétfőn kisbusszal utazik Devecserre, hogy segítsen a vörösiszap áradása miatt bajba jutott helyieknek és a kolontáriaknak.
2010. október 17. vasárnap 15:07 - HírExtra
A vallási szervezet csapata hétfő reggel nyolc órakor a Mazsihisz Síp utcai székháza elől indul egymillió forint értékű, Németországból beszerzett védőálarccal, védőkesztyűvel, csizmával és szemüveggel felszerelve, a tagozat elnöke, Polyák Ágoston vezetésével.

Zoltai Gusztáv utalt arra, hogy egyeztetett a devecseri polgármesteri hivatallal, amely biztosította számukra a belépést a természeti katasztrófa által sújtott zárt területre. A kisbuszra rá lesz írva: "a Mazsihisz ajándéka" - tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató emlékeztetett arra, hogy korábban a Dohány utcai zsinagóga templomkörzetének alapítványa szintén egymillió forintot ajánlott fel a kolontáriak megsegítésére, az összeget pedig átutalták az önkormányzat számlájára.

Zoltai Gusztáv hozzátette: honlapjukon közzétették segélyvonaluk számát, amit felhívva egyénileg is lehet a kolontári tragédia károsultjainak segíteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását