2024. április 19. - Emma

Hajléktalanok éjszakája

A hajléktalanná vált emberek sorsára hívja fel a figyelmet a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve alkalmából a Civil Forrás Alapítvány vasárnap Győrött.
2010. október 15. péntek 21:49 - HírExtra
A Hajléktalanok éjszakája elnevezésű hétvégi esemény a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló programsorozat része - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A megyeháza előtti téren vasárnap délután induló program keretében bemutatják Harcsás Judit Pokoljárók című riportkötetét. A Kisalföld című napilap újságírója legújabb könyvében szegény sorsú embereket, hajléktalanokat szólaltat meg, a történeteiken keresztül felvillantja a kilábalás lehetőségét is.

A szerző a kötetben közzéteszi azoknak a szervezeteknek az elérhetőségét, amelyek tanácsot, segítséget tudnak nyújtani a bajbajutottaknak.

A rendezvényen fellép a győri hajléktalanszállón élőkből verbuválódott Acapella Kórus és a RomUngro fiúk kettőse. A késő estébe nyúló program ételosztással zárul. Győrött becslések szerint körülbelül ötszáz hajléktalan él.

Az ENSZ Közgyűlése 1992-ben nyilvánította október 17-ét a szegénység elleni küzdelem világnapjának, Magyarországon az évfordulóról 1996 óta emlékeznek meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását