2024. március 29. - Auguszta

Választási csalás - ötezer forintot ért egy szavazat

Elképzelhető, hogy választási csalással lett új fideszes polgármestere Tarnalelesznek? A hírek szerint Kovács Bélának az egyik helyi uzsorás segített szavazatokat venni - ötezer forintért. A helyiek félnek és nem beszélnek.
2010. október 11. hétfő 17:22 - HírExtra
Tarnalelesz nem sokban különbözik a többi Heves megyei falutól. Nagy a munkanélküliség (35 százalék), és jelentős a cigány kisebbség (40 százalék). Tarnalelesznek van temploma, van kocsmája és van saját uzsorása is. Ez utóbbit nevezzük csak Zsiráfnak, hiszen a falubeliek is így tesznek. A helyiek szerint Zsiráfnak, becsületes nevén Pusomi Józsefnek több háza van, mint ahány szintet kijárt az iskolában. A négy általánossal így is sikeres "üzletemberré" váló Zsiráf feleségével együtt első két helyen jutott be a hat fős képviselőtestületbe.

Ötezer forintért vették rá az adósokat

Tarnalelesz
A község Heves megye északi részén, Egertől mintegy 28 kilométerre helyezkedik el. Szinte teljesen összeépült két másik faluval, Bükkszenterzsébettel és Szentdomonkossal (ezt hívják a helyiek hosszú-falunak). Tarnalelesz 2009 nyarán azzal került be a hírekbe, hogy a közmunkások sztrájkba léptek - napi hat helyett nyolc órát szerettek volna dolgozni, hogy gyorsabban letudják a kilencven napos munkaidőt, és folytathassák a feketemunkát. Az Út a munkához program keretében egyébknt 128 fő, zömében cigányok jutottak közmunkához.
Egyéniségekben tehát binyosan gazdag község Tarnalelesz, az 1800 lakosú kis településnek ugyanis új fideszes polgármestere is van. Kovács Béla, akit a helyiek csak Passzaként emlegetnek szintén vállalkozó, ő azonban nem foglalkozik uzsorával. Sokkal inkább állattenyésztéssel.

Meg néha választási csalással.

Történt ugyanis - legalábbis a HírExtra így értesült a helyiektől -, hogy Kovács és Pusomi megállapodtak egymással. Pusomi - jó uzsorásként - rávette adósait arra, hogy menjenek el október harmadikán szavazni. Polgármesternek Kovácsra, képviselőnek rá és a feleségére.

Mindenkinek, aki végül erre hajlandó volt, "jóváírt" ötezer forintot az adósságából.

Az üzletnek volt egy másik része is. Pusomi "szívességét" Kovács azzal meghálta meg, hogy segített megtenni alpolgármesternek.

Passza és Zsiráf célba értek

A polgármester-választást végül a Fidesz színeiben induló Kovács "Passza" Béla nyerte. 301 szavazatot kapott, alig negyvennel többet, mint a második helyezett eddigi polgármester, a független Palkovics Ákos.

Mennyi volt ebből a megvett szavazat?

Nem kevés. Mint már szó volt róla, Tarnalelesz nem tartozik a gazdag falvak közé. A településen a munkanélküliség állandó problémát jelent. Az uzsorások fő ügyfelei a falu szélén "gyarapodó" cigánytelepről kerülnek ki. A hatóság az egész ellen tehetetlen, pedig nyilván feltűnő, amikor segélyosztás után közel száz ember fordul meg egyetlen nap alatt az uzsorások házainál. Esetleg a pénzosztáskor a posta előtt parkoló zöld terepjárót is érdemes lenne néhanapján ellenőrizniük a rendőröknek.

Senki nem beszél

Az ügy kapcsán megkerestük Palkovics Ákost is. A község volt első embere megerősítette a HírExtrának a szóbeszédet. Bizonyítékokról azonban ő sem tud, mint ahogy arról sem, bárki hajlandó lenne beszélni a csalásról.

"Nem lenne meglepő, ha igazak lennének a feltételezések. Én is hallottam már többektől - lényegében nyílt titok a faluban. Csakhogy nem tudok senkiről, aki szívesen beszélne a dologról" - mondt portálunknak Palkovics.

Ennek megfelelően feljelentés sem történt (még) a Heves megyei községben félig-meddig kiderült választási csalással kapcsolatban.

Megússzák a csalást?

Nem meglepő hát , hogy Tarnaleleszen háborítatlanul folyik az uzsorabiznisz.

Mindenki jól járt, mindenki boldog. Az adósok leírtak ötezer forintot a soha el nem apadó uzsoraadósságukból. Passza polgármester lett. Zsiráf pedig oda került, ahová mindig is szeretett volna, négy általánossal az önkormányzatba, közvetlenül a polgármester alá.

Az ügyről - mint Palkovics Ákos is elmondta - senki nem akar beszélni a csalásra használt adósok közül. Tarnalelesz ugyanis nem sokban különbözik a többi uzsorások uralta településtől. Tarnaleleszen mindenki fél. Vagy tartozik. Vagy mindkettő...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

féregpusztító
2010. október 23. 19:59
Még valami:Ha ezek a férgek többen vannak és isznak,mindenkibe belekötnek. Ha ez a majom zsiráf magában van,behúzza fülét-farkát. Csak azért járnak kocsmába,hogy balhézhassanak.
Zsiráf mindig ittasan vezet,de nem tesznek vele semmit.
Volt olyan,hogy részegen összetört egy autót és szólt Esztikének(a felesége)hogy menjen érte és mondja azt,ő vezette az autót.Szóval,a felesége magára vállalta helyette.
Volt olyan,akit úgy meg verettetett,hogy eltört mindene,mert nem tudta fizetni a "kölcsönt".
Hiába találták meg a rendőrök őt,egy másik barom cigány magára vállalta azzal a feltétellel,hogy ha kiszabadul,addigra a zsiráf vegyen neki egy házat.
Ez meg is történt,hogy egy senkiházi magára vállalt mindent.
Csak az volt a probléma,hogy mikor kijött a sittről,nem volt ház.
Majdnem kinyírták ezt a büdös féreg zsiráfot:)))))))
Szóval ilyenek folynak Tarnaleleszen!!!!!!
Nem a levegőbe beszélek,a szomszéd faluban lakom.
Csak 10 kézigránátra lenne szükségem................................................................és talán lecsillapodnának ezek a majom,mocskos utolsó,senkiházi,állat,élősködő férgek,"cigánykerékkel" az élen!!!!!!!!!!!
féregpusztító
2010. október 23. 19:35
Én is "ismerem"ezt a majom,féreg,utolsó büdös cigányt!!!!
Minden igaz,ami le van írva a cikkben.Ez a senkiházi,elveszi a szerencsétlenek házát.(nem a büdös cigányokra gondolok,hanem a magyarokra,akiket átvert).Ezt az utolsó féreg "királynak" hívatta magát.Ez volt az autójára is írva,ameddig Ózdon össze nem verték őt is és az autóját is:))))))
Ha valaki kinyírná őket,(vagy az összeset,aki az országban él) nagyon megköszönném:))))
Ez a senkiházi és a családja is olyan büdös,hogy nem lehet mellettük megmaradni!!!!(szegény képviselők),Mit kell elviselniük:(
Ha módom és lehetőségem lenne rá,én kinyírnám és elásnám az erdő mélyére az utolsó pulyájával együtt!!!!!!
Az utolsóból még ennék is:))))))))))))(sülve):)))))))))
Utálom mindet!!!!!!És tényleg sík hülye mind!!!!!!Egytől egyig!!!!
A héten Egerben láttam egy cigány rendőrt.Ha engem megállítana,Én nem állok meg neki,inkább keresztül hajtok rajta!!!!!Honnan tudjam,hogy valóban rendőr-e??????????
"Passzáról" inkább nem írok véleményt,ő is olyan,mint egy cigány.Akasztófára való mind!!!!!!!!
megmondom
2010. október 20. 16:03
cigánykerék, te sem gondolod komolyan, amit írsz... nem az a lényeg, hogy ennek az uzsorásnak egy, kettő vagy négy osztálya van (az sem számítana, ha három doktori diplomával rendelkezne). ha ugyanis valaki egy mocskos tetű csaló gazember, akkor az és pont.
ez a szemét zsaroló cigány pedig az.
ja és igen, a romák - sajnos - többnyire buták. ez van
cigánykerék
2010. október 19. 16:09
Kedves Nikicsiii szerintem te nem Leleszen laksz,sőt inkább 1 mese világban. Nem értem hogy lehet ennyi hazugságot össze szedni .Hiszen nem uzsorásak !Nem négy osztálya van!Nem volt semmiféle csalás,a választás tisztességesen lezajlott.Csak az lett 1 pár ember baja hogy 2 roma is bejutott a testületbe ! Amúgy te nagyokos !!!Te közel 200 ember véleményéről beszélsz! hisz ennyien szavaztak rájuk , közöttük én is. Mit jelent az nálad hogy "az értelmi szintjüket tükrözi"???Szerinted a romák buták??? Ezt magamra veszem !! De neked akkor csak annyit mondhatok, hogy számomra ez az írás téged tükröz vissza!!!Vagy is, ne beszélj olyan dologról aminek nincs semmiféle valós alapja,és hozzá teszem nem tudsz helyesen sem írni!!!Szeretném megkérdezni tőled neked mi érdeked van ebben,talán te is képviselő szeretnél lenni? Akkor elmondom 4 év múlva megteheted, de akkor sok ember szerint te is buta,vagy bűnöző leszel.Érdekes egyébként hogy 20 éve ismered és ez a véleményed!!!!Tudtad hogy 30 éves ???Elmondom neked és mindenki másnak hogy sokan örülünk annak hogy bejutottak a testületbe hiszen eddig nem kértek diplomát, mért pont most baj akkor ?Szerencsére demokrácia van .Megkérek mindenkit ne higgyék el ezt a sok hazugságot !Tisztelettel:Mari vagyok ui:nem a tudásról ,nem a pénzről hanem a bizalomról és a tisztességről szól
nikicsiii
2010. október 17. 11:26
én is tarnaleleszen lakom személyesen is ismerem öket és az a véleményem hogy értelmileg nem oda való mert 4 osztályal nevetségesnek tartom hogybeüljön a képviselők közé megszólalni sem bir annyi szókincse van hogy e meg ö meg emide meg ammarra ez az ember a zsiráf valóban uzsorás az ottani cigány lakosok jutatták be ez is az ö értelmi szintjüket tükrözi mert én aszt az embert semmikép nem támogatnám aki engem anyagilag az uzsora kamatával tönkretesz közel 20 éve ismerem eszt az embert mert egyhelyen élünk és napiszinten látom hogy micsinál nagy törlesztő részleteket vesz el az az általa felkamatoztatott uzsorakamatos emberektől pénznélkül hagyva őket következő hónapra több gyerekkel aki nem hiszi el családikor vagy pénzosztáskor jöjjön le a házához leleszre hogy a sok szerencsétlen mennyi pénzt leszámol neki ö meg nem ad visza pénz nélkül hagyva családokat eszt mindenki tugya aki leleszen lakik köztük én is ijen embernek nem hogy a testületbe hanem még a társadolomba is elitélendő undoritónak tartom eszt az egész életmódot továbbá barbár viselkedésével próbálja terrorba tartani az embereket én tudom mert látom nagyon sok embert tudok akivel eszt csinálja és még ö akar képviselő lenni hogy mégtöbbet bezsebejjen mert kevés neki amit a nyomorultaktól leszed mineden hónapban.tiszta szégyen amit csinál és még ö tartja magát nagyra és sehol sincsen rákel nézni alig fér be a terepjárója mögé a nyomorult állitólag megtért és egy jézus krisztus hitgyülekezetbe járt aszt mongyák még mindig jár szép dolog mondhatom nem baj majd lesz még ennek visszaütője is
(ellehet 100 milliója is ha tudása nincs )
nikicsiii
2010. október 17. 11:26
én is tarnaleleszen lakom személyesen is ismerem öket és az a véleményem hogy értelmileg nem oda való mert 4 osztályal nevetségesnek tartom hogybeüljön a képviselők közé megszólalni sem bir annyi szókincse van hogy e meg ö meg emide meg ammarra ez az ember a zsiráf valóban uzsorás az ottani cigány lakosok jutatták be ez is az ö értelmi szintjüket tükrözi mert én aszt az embert semmikép nem támogatnám aki engem anyagilag az uzsora kamatával tönkretesz közel 20 éve ismerem eszt az embert mert egyhelyen élünk és napiszinten látom hogy micsinál nagy törlesztő részleteket vesz el az az általa felkamatoztatott uzsorakamatos emberektől pénznélkül hagyva őket következő hónapra több gyerekkel aki nem hiszi el családikor vagy pénzosztáskor jöjjön le a házához leleszre hogy a sok szerencsétlen mennyi pénzt leszámol neki ö meg nem ad visza pénz nélkül hagyva családokat eszt mindenki tugya aki leleszen lakik köztük én is ijen embernek nem hogy a testületbe hanem még a társadolomba is elitélendő undoritónak tartom eszt az egész életmódot továbbá barbár viselkedésével próbálja terrorba tartani az embereket én tudom mert látom nagyon sok embert tudok akivel eszt csinálja és még ö akar képviselő lenni hogy mégtöbbet bezsebejjen mert kevés neki amit a nyomorultaktól leszed mineden hónapban.tiszta szégyen amit csinál és még ö tartja magát nagyra és sehol sincsen rákel nézni alig fér be a terepjárója mögé a nyomorult állitólag megtért és egy jézus krisztus hitgyülekezetbe járt aszt mongyák még mindig jár szép dolog mondhatom nem baj majd lesz még ennek visszaütője is
(ellehet 100 milliója is ha tudása nincs )
nikicsiii
2010. október 17. 11:26
én is tarnaleleszen lakom személyesen is ismerem öket és az a véleményem hogy értelmileg nem oda való mert 4 osztályal nevetségesnek tartom hogybeüljön a képviselők közé megszólalni sem bir annyi szókincse van hogy e meg ö meg emide meg ammarra ez az ember a zsiráf valóban uzsorás az ottani cigány lakosok jutatták be ez is az ö értelmi szintjüket tükrözi mert én aszt az embert semmikép nem támogatnám aki engem anyagilag az uzsora kamatával tönkretesz közel 20 éve ismerem eszt az embert mert egyhelyen élünk és napiszinten látom hogy micsinál nagy törlesztő részleteket vesz el az az általa felkamatoztatott uzsorakamatos emberektől pénznélkül hagyva őket következő hónapra több gyerekkel aki nem hiszi el családikor vagy pénzosztáskor jöjjön le a házához leleszre hogy a sok szerencsétlen mennyi pénzt leszámol neki ö meg nem ad visza pénz nélkül hagyva családokat eszt mindenki tugya aki leleszen lakik köztük én is ijen embernek nem hogy a testületbe hanem még a társadolomba is elitélendő undoritónak tartom eszt az egész életmódot továbbá barbár viselkedésével próbálja terrorba tartani az embereket én tudom mert látom nagyon sok embert tudok akivel eszt csinálja és még ö akar képviselő lenni hogy mégtöbbet bezsebejjen mert kevés neki amit a nyomorultaktól leszed mineden hónapban.tiszta szégyen amit csinál és még ö tartja magát nagyra és sehol sincsen rákel nézni alig fér be a terepjárója mögé a nyomorult állitólag megtért és egy jézus krisztus hitgyülekezetbe járt aszt mongyák még mindig jár szép dolog mondhatom nem baj majd lesz még ennek visszaütője is
(ellehet 100 milliója is ha tudása nincs )
tratze
2010. október 13. 11:51
Elég nagy baj hogy a képviselő testületi tagság nincsen iskolai végzettséghez kötve.
lehet más a kannás bor
2010. október 12. 16:25
Nem lepődnék meg, ha valóban így lenne. A rendőrség pedig nem tesz semmit... egészen elképesztő. BALKÁN!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását