2024. április 19. - Emma

Több ajándékot osztana idén a Mikulás

Idén a tavalyinál több, azaz 200 ezer rászoruló embernek akar támogatást nyújtani a MikulásGyár.
2010. október 11. hétfő 18:11 - HírExtra
A segíteni szándékozók december 9. és 19. között adhatják le adományaikat a MikulásGyár fő helyszínén, a Felvonulási téren, valamint a Ségécé Plaza-lánc 13 magyarországi üzletközpontjában és a postákon - közölte Zsolnai Endre, a MikulásGyár üzemeltetője.

Tájékoztatása szerint már számos olyan emailt, telefont kaptak, amelyekben az emberek azt kérdezik, hogy mikor vihetik az ajándékokat. A szervezők elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket várnak, második körben pedig játékokat, könyvet és jó minőségű, használható, hordható ruhát, hiszen "enni kell az embereknek, gyermekeknek, és csak azután játszani" - tette hozzá.

Az ajándékot a megfelelő dobozba, szelektálva teszik a manók. Ha a doboz megtelik, megy a "kiadóba", azaz egy kis ablakon át a Posta transzporterébe. A teli transzporter elindul a Magyar Vöröskereszt által megadott címre, ahonnan a segélyszervezet a legrászorulóbbaknak juttatja el. Országszerte - a körülbelül 160 önkéntest is beszámítva - hozzávetőleg 350 ember dolgozik a MikulásGyárban.

Az egész megszervezéséhez és lebonyolításához alapvetően pénzre van szüksége a kezdeményezésnek, de az is segítség lenne, ha a cégek elengednék a munkavállalókat egy-egy órára a Mikulásgyárba ajándékokat csomagolni úgy, hogy erre az időre nem kell szabadságot kivenniük.

A jótékonysági kezdeményezés főtámogatója a BNP Paribas Csoport két leányvállalata, a Cetelem Bank és immár 5. éve a Ségécé Plaza-lánc. Mint azt Zsolnai Endre elmondta: ebben az évben 214 céget kerestek meg, ebből 130 február-március óta "még válaszra sem méltatta" a MikulásGyárat.

Jelenleg három cég támogatja anyagi eszközökkel is a jótékonysági rendezvénysorozatot, de Zsolnai szerint "az igazi társadalmi szerepvállalás egyelőre csak verbálisan létezik hazánkban".

Tavaly 133 ezer rászorultnak küldtek csomagot, idén 200 ezer emberen szeretnének segíteni, hiszen már a nyáron több száz levelet kaptak olyan gyermekek szüleitől, ismerőseitől, akik segítségre szorulnak, közülük sokan egyszerűen csak ételt kértek a téli hónapokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását