2024. június 16. - Jusztin

LMP: az ÁSZ véleménye közpénzügyekben releváns

A Lehet Más a Politika szerint "egészen elképesztő", hogy az Állami Számvevőszék vezetője különböző ideológiai, világnézeti kérdésekben fejt ki véleményt.
2010. október 8. péntek 15:34 - HírExtra
Schiffer András, a párt frakcióvezetője az MTI-vel pénteken az ÁSZ elnökének az új alkotmányhoz benyújtott javaslatai kapcsán azt közölte, az ÁSZ véleménye közpénzügyekben releváns. Az hogy Domokos László hogyan jut el a Szent Koronától a monetáris politika alkotmányos alapjaiig, nehezen megfejthető - fogalmazott, botrányosnak minősítve az ÁSZ-elnök megnyilvánulását.

Kifejtette: az elmúlt napokban a Fidesz sorra olyan véleményeket "tolat be" különböző szervezetekkel, amik azt sejtetik, hogy alapvetően egyfajta "világnézeti, ideológiai nyomulás van szó".
Az LMP azt gondolta, hogy a Fidesz részéről "az alkotmányozási nekibuzdulás" alapvetően a magyar demokrácia megújítását szolgálja. Ehhez képest egyelőre úgy tűnik, hogy szimbolikus, és ideológiai küzdelmet kívánnak folytatni - közölte.

Schiffer András hozzátette: az LMP nem tartja elfogadhatónak azt, hogy bármiféle világnézetileg elkötelezett betét bekerüljön az alkotmány szövegébe, vagy preambulumába. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy az alkotmányban az állam világnézeti semlegessége világosan szerepeljen - szögezte le.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) javaslata szerint Magyarország új alkotmányában utalni szükséges a Szent Koronára, a kereszténység hatására a nemzet erkölcsi tartásának kialakulásában, valamint a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméjére. Az ÁSZ elnöke és munkatársai az alkotmány-előkészítő eseti bizottsághoz juttatták el észrevételeiket, melyek között szerepel az is: a hatályos alkotmányból hiányzik a közpénzügyek rendszerszerű szabályozása.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását