2024. május 2. - Zsigmond
Vissza kell adnia parlamenti mandátumát Szili Katalinnak. A HírExtra birtokába került dokumentum szerint ugyanis az MSZP-től búcsúzó politikus még 2009-ben aláírt egy megállapodást, ami a párt és közte ilyen esetre köttetett.
2010. október 7. csütörtök 07:40 - HírExtra
Mint arról korábban a HírExtra is beszámolt, a Magyar Szocialista Párt egyik legnépszerűbb politikusának tartott Szili Katalin hétfőn kilépett az MSZP parlamenti frakciójából, és megalakította saját pártját Szociális Unió néven. Ezzel a lépéssel kizárta magát a Magyar Szocialista Pártból is, hiszen a párt alapszabálya szerint ilyen esetben automatikusan megszűnik a tagság.

Nem adja a parlamenti mandátumot

A volt házelnök azzal indokolta döntését, hogy szerinte az MSZP-nek befellegzett, és új emberekre, új gondolatokra van szüksége a baloldalnak. Egy a HírExtrának adott interjúban azt is hozzátette: "Vallom, hogy a társadalom megfogalmazza annak a szükségességét, hogy egy politikai alternatíva is kialakuljon".

Az MSZP természetesen már többször felszólította a politikus asszonyt, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról. Szili a szocialisták megyei listás képviselőként jutott tavasszal az Országgyűlésbe, most pedig álláspontja szerint nem a választóival, hanem a párttal szakított.




Aláírta, hogy mennie kell


A HírExtra birtokába került, 2009-es keltezéssel elkészített hivatalos megállapodás szerint az MSZP frakciójába tartozó minden poltikusnak le kell mondania országgyűlési mandátumáról is, ha kilép a frakcióból, illetve a pártból.

Ezen a papíron ott szerepel Szili Katalin aláírása is.

A most nyilvánossá vált MSZP-s hivatalos papír szerint tehát nincs választási lehetősége Szili Katalinnak. Mivel szignózta a papírt, muszáj lemondania országgyűlési mandátumáról.

Csak idő kérdése, hogy mikor teszi ezt meg.

A teljes dokumentumot erre a linkre kattintva érhetik el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Füsti
2010. október 6. 18:38
Az első patkány elhagyja süllyedő hajót.
Szili akkor lenne hiteles, ha az Öszödi beszéd elhagzásakor hagyja el a pátot, nem most.
gizimama
2010. október 6. 14:53
Ez tény. De ezzel csúnyán beégeti magát, nem?
Kölcsei
2010. október 6. 14:25
Nem olyan bonyi ez kiscsibék! Szerződött, hogy morci esetén kotródik, különben föl nem vették volna a listára. Mostan meg ragaszkodik, mint újszülött a csecshez.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását