2024. május 17. - Paszkál

Fidesz: Az MSZP csak ígérget a hiteleseknek

A Fidesz szerint az MSZP és a kormánya csak ígérget a bajba jutott hiteleseknek, de semmilyen lényegi intézkedést nem hozott a családok megvédéséért.
2009. augusztus 17. hétfő 13:46 - HírExtra
A szocialista politikus budapesti tájékoztatóján közölte: MSZP-s képviselők kezdeményezésére kedden ülést tart az Országgyűlés szociális bizottsága a lakáshitelesek helyzetéről. Török Zsolt elmondta, hogy a testület ülésén a kormány képviselője ad tájékoztatást az eddig meghozott intézkedésekről, arról, hogy hol tart a lakáshitelesek problémáit orvosló folyamat, és milyen további intézkedések várhatók.

Az MSZP-s képviselő nem zárkózott el az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásától sem, amit Szili Katalin, az Országgyűlés ősszel leköszönő elnöke mellett a Lehet Más a Politika (LMP) is kezdeményezett, de azt mondta, úgy nem látja értelmét, hogy nincs előterjesztés, amiről tárgyalhatna a parlament.

Cser-Palkovics András az MTI-hez eljuttatott közleményében mindezzel kapcsolatban azt írta: az MSZP képviselői hárman háromfélét nyilatkoztak a parlament, illetve a szakbizottság rendkívüli ülésének ügyében; "összevissza beszélnek, ígérgetnek, miközben semmit sem tesznek".

A Fidesz helyettes szóvivője szerint nem hangzatos nyilatkozatokkal, hanem valódi, a Fidesz által már korábban javasolt döntésekkel lehet segíteni a nehéz helyzetbe került családokon.

A Fidesz-KDNP-frakciószövetség múlt hétfőn javasolta, hogy a kilakoltatások miatt hívják össze az Országgyűlés szociális bizottságának rendkívüli ülését. Az MSZP-s Juhászné Lévai Katalin - aki a bizottság elnöke - akkor erre úgy reagált, pártja szerint nem indokolt a testület rendkívüli ülésének összehívása a kilakoltatások miatt, a kormány folyamatosan kezeli ezt a problémát.

Másnap, augusztus 11-én a szocialisták frakcióvezető-helyettese, Katona Béla azt közölte az MTI-vel: az MSZP-frakció szerint szükséges, hogy az Országgyűlés ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának ülésén nyilvánosan is értékeljék a lakáshitelesek megsegítésére eddig alkotott törvények és kormányintézkedések hatását.

Az MTI megkeresésére Juhászné Lévai Katalin ezután azt közölte: továbbra is úgy látja, azért semmiképp nem indokolt a bizottság összehívása, hogy megvizsgálják, mi a teendő a kilakoltatások ügyében, hiszen "tudjuk, hogy mit kell csinálni". Mint mondta, legfeljebb - ahogyan azt Katona Béla is írta a közleményében - annak értékeléséről lehet szó, hogy elégséges-e az eddig elvégzett munka, jogszabályalkotás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását