2024. március 29. - Auguszta

Tomcat, a garázda?

Egy magánszemély feljelentése alapján garázdaság miatt nyomoz az V. kerületi rendőrkapitányság amiért Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőt megütötte a Tomcat néven publikáló Polgár Tamás másfél hete a Fővárosi Bíróság folyosóján.
2010. október 4. hétfő 14:06 - HírExtra
Az MTI érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősített a nyomozást, de közlése szerint egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek.

"Jelenleg tanúkihallgatások folynak, illetve a rendőrség elemzi és értékeli a rendelkezésre álló adatokat, információkat" - írta azzal kapcsolatban a BRFK, hogy az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja: Novák Elődöt is hétfőn hallgatják meg az ügyben. A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozást várhatóan decemberben fejezik be. A Tomcat által szerkesztet hírportál videofelvételén az látható, hogy Polgár Tamás megszólítja, aztán ököllel arcon csapja a Jobbik alelnökét, aki ettől a földre kerül, majd rövid szóváltás után továbbáll.

Novák Előd az MTI-nek a történtek után egy nappal azt mondta: hajlik arra, hogy feljelentse Polgár Tamást, arról pedig már döntött, hogy kényszergyógykezelését és gondnokság alá helyezését kezdeményezi. Mint mondta, elhatározása nem előzmény nélküli, a köztük folyó kártérítési "tyúkperben" már korábban is indítványozta, hogy Polgárt igazságügyi elmeszakértő vizsgálja ki, szerinte ugyanis nem ura szavainak és tetteinek.

A politikus kettejük konfliktusának gyökerét megvilágítva kifejtette: a blogger azért indított ellene személyiségi jogi pert, mert a 2009. januári ferencvárosi időközi választás idején - mint a helyi választási bizottság tagja - csalónak nevezte őt. Novák Előd ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy az időközi országgyűlési választáson indulni szándékozó Polgár 1.165 ajánlószelvényt adott le, de ezek közül csak 13 volt érvényes.

Tomcat azt kifogásolja, hogy ezután "ellehetetlenült a nemzeti oldalon" - értékelte Novák Előd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását