2024. március 29. - Auguszta

A polgármester lemondásáért demonstrálnak majd a romák

Molnár Oszkár (Fidesz) országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere ellen demonstrálnak jövő hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város és térsége romaszervezetei, követelve, hogy mondjon le képviselői mandátumáról, mert megrágalmazta a cigány asszonyokat.
2009. szeptember 4. péntek 15:41 - HírExtra
Molnár Oszkár csütörtökön egy kereskedelmi televízió hírműsorának nyilatkozva azt mondta: gyógyszerekkel ártanak születendő gyereküknek a roma nők azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak. A cigány többségű településeken, például Lakon vagy Szendrőládon "a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni” - állította a polgármester.

Káló Norbert az MTI-nek pénteken azt mondta: Molnár Oszkárt azért szólítják fel, hogy mondjon le képviselői mandátumáról, mert nyilatkozatával bebizonyította, nem méltó a képviselőségre, hiszen szélsőséges, rasszista kijelentéseket tett, megrágalmazta a cigány asszonyokat.

A kereskedelmi televízió által nyilvánosságra hozott felvételen a polgármester azt mondta: "utánajártam, és igaz, gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát azért, hogy nyomorék gyereket szüljön.”

"Ezek tények, amikről én beszélek, és azért, mert én ezt nyilvánosan el merem mondani, azt gondolom, minden politikusnak őszintén és nyilvánosan el kellene mondani adott témáról a véleményét, nem pedig a szőnyeg alá söpörni a különböző problémákat, akkor nem tartana ma itt Magyarország” - mondta Molnár Oszkár.

A híradó közlése szerint a polgármester bizonyítékkal nem szolgált, információit állítása szerint egy környékbeli orvostól és védőnőktől szerezte be. Joó Istvánné, Szendrőlád polgármestere a tévében megalapozatlannak nevezte a polgármester által elmondottakat. Helyi roma kisebbségi vezetők feljelentést tesznek az edelényi polgármester ellen, akinek kijelentése miatt tiltakozik a megyei cigány kisebbségi önkormányzat is - hangzott el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségre és a rendőrségre még nem érkezett feljelentés az ügyben - tudta meg az MTI pénteken.

Gúr Nándor (MSZP) a térség egyéni országgyűlési képviselője az MTI-nek azt mondta: minden magyar állampolgárnak - egy országgyűlési képviselőnek pedig különösen - felelőssége, hogy ha bármi törvénytelent észlel, és erre bizonyítékai vannak, azt jelentse, indítson eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

szamuráj
2009. szeptember 5. 08:36
Bécike! Hol ez az orvos? Küldjük a kuncsaftokat! Egyébként az írásra reagálva, nem hiszem hogy a terhesség ideje alatt ártanak a magzatnak! De szülés után? Lásd: iskolázatlanság, a nevelés legalapvetőbb hiánya, hogy az általános műveltségről ne is beszéljek!
nut ella
2009. szeptember 4. 21:55
A roma gyerekek aránya a foglalkoztató iskolákban irodalmi ritkaság.
Kisegítőbe vagy normál suliba járnak. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan vagy még ritkább arányban forulnak elő köztük középsúlyos értelmi fogyatékosok, mint a normál populációban.
Emelt összegű családi pótlékot pedig az enyhe értelmi fogyatékosoknak, tanulási zavarosoknak nem adnak. Ezt kéne tudnia az edelényi polgármesternek.Nem véletlenül nyilatkozott az egyik környékbeli település védőnője, hogy alig páran jogosultak rá a településükön...
Bécike
2009. szeptember 4. 16:06
Hallottam egy orvosról, akihez ha cigányasszony ment terhesen, igen nagy eséllyel elment a "gyerek". Aki pedig szült nála, valamiért többet nem tudott teherbe esni...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását