2024. május 7. - Gizella

Miért nem érdekli Tarlóst a romák rendezvénye?

Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje visszautasította a meghívást a roma értelmiség által kezdeményezett Társadalmi párbeszéd 2010 című programra. Horváth Csaba elfogadta az invitálást.
2010. szeptember 28. kedd 17:01 - Bagics Bence
A budapesti roma közélet- és művészvilág tisztelettel meghívja a két legtöbb ajánlószelvényt összegyűjtött főpolgármester-jelöltet:
Horváth Csabát (MSZP) és
Tarlós Istvánt (FIDESZ-KDNP)
a „Társadalmi Párbeszéd 2010" című közéleti rendezvényre.

Időpont: 2010. szeptember 29. szerda,10.00. órától - 12.00 óráig

Helyszín: 1074. Budapest Dohány utca 76.

Országos Cigány Önkormányzat székháza, földszinti előadóterme.
Holnap rendezik meg a „Társadalmi párbeszéd 2010” – „Cigányok Budapestért - Budapest a cigányokért” című rendezvényt, melynek témája, Budapest jövője a kisebbség szemszögéből. 

A szervezők meghívták a két legtöbb ajánlószelvényt összegyűjtött főpolgármester-jelöltet is. Horváth Csaba az MSZP részéről elfogadta a meghívást, míg Tarlós István a következő választ írta Csík Tamásnak, a rendezvény főszervezőjének.

Tisztelt Szervezők! Tisztelt Csík Tamás!

A „Társadalmi párbeszéd 2010” – „Cigányok Budapestért - Budapest a cigányokért” című rendezvényre való meghívást köszönettel megkaptam, mely vonatkozásában az alábbiakat rögzítem: Az MSZP-vel ellentétben mi a magunk részéről a magyar parlamentbe demokratikusan megválasztott pártok mellőzésével megtartandó vitarendezvényen nem kívánunk részt venni.
Kérem szíves megértésüket.

Tisztelettel:

Tarlós István

Magyarán szólva a főpolgármester-jelölt azért nem látogatja meg a rendezvényt, mert hiányolja a többi parlamenti pártot, Jobbikot és az LMP-t.

Megpróbáltuk Tarlóst telefonon elérni, de csak munkatársa válaszolt arra a kérdésünkre, hogy mégis mi oka van a távolmaradásnak. A hölgy előre leszervezett kampány rendezvényre hivatkozott, miközben említést sem tett Tarlós indoklásáról, amit Csík Tamásnak írt.

Felmerül a kérdés, hogy Tarlós a legközelebbi kollégájával sem kommunikál? Melyik a valódi indok? Hirtelen demokratikus pártnak tartja a Fidesz a Jobbikot?



És ha a Fidesz nem vitatkozik úgy, hogy minden parlamenti párt jelen van, akkor vajon az áprilisi választások alkalmával Orbán Viktor miért nem egyezett bele a televíziós vitába, mikor mindegyik más párt vállalta volna azt?

Azt már tudhatjuk, hogy Tarlóst a kerékpárosok nem érdeklik, de a Fidesz a roma közélet- és művészvilág Budapestre vonatkozó elképzeléseire se kíváncsi? Vagy csak Tarlós fél nyíltan vitába bonyolódni Horváth Csabával?

Az MSZP főpolgármester-jelöltje a következőként reagált erre:

„Ha Tarlós Istvánnak az a fasiszta Jobbik hiányzik, amelyik koncentrációs táborokról álmodik, akkor a választóknak érdemes elgondolkodniuk, hogy nyújthat-e bármilyen alternatívát a Fidesz.

Neki kell eldönteni, hogy számára mi fontos és mi nem, de az, hogy ragaszkodik egy fasiszta párt megjelenéséhez, számomra riasztó és a Budapestieket elgondolkodtatásra kell, hogy késztesse.

Az, hogy a romák nem akarják ott látni azokat, akik őket koncentrációs táborokba álmodnák, és Tarlós azt kifogásolja, hogy ők nincsenek meghívva, mindenképpen gondolatokat kell, hogy ébresszen a Fidesz támogatóiban”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását