2024. május 7. - Gizella

Medvegyev nem állapodott meg a kínaiakkal

A Dmitrij Medvegyev kínai látogatásán hétfőn aláírt dokumentumok jelentős része azt a kétoldalú energetikai szövetséget formálja meg, amelynek gondolatát 2006-ban vetett fel Vlagyimir Putyin akkori elnök Pekingben, de a gáz árában hatéves tárgyalások után sem állapodtak meg a felek - írták az orosz lapok kedden.
2010. szeptember 28. kedd 15:18 - HírExtra
Igor Szecsin miniszterelnök-helyettes Pekingben a gázmegállapodásokról szólva újságírók előtt azt mondta: "Folytatódik az egyes paraméterek egyeztetése", és hozzátette, hogy Oroszország kész "teljes egészében fedezni a kínai gázszükségletet".Szergej Smatko energiaügyi miniszter viszont kijelentette: az árat kivéve a gázszállítás minden részletében megállapodtak már.

Szakértők szerint Kína nem akar drágán vásárolni, a Gazprom pedig nem akar engedni az árból. Szakértők szerint Peking a gázt ezer köbméterenként 200 dollár alatti áron akarja venni, míg a Gazprom Európában több mint 300 dollárt kap érte. Mihail Korcsemkin, az East European Gas Analysis amerikai tanácsadó vég vezetője szerint ezért az orosz monopóliumnak nehéz elfogadni a kínai ajánlatot. Kína viszont kitarthat ajánlata mellett, mert egyelőre nincs égető szüksége újabb gázforrásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását