2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elvezették a Jobbik miskolci polgármester jelöltjét

Rendőrök igazoltatták, megmotozták, majd elvezették Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, miután befejezte vasárnap délutáni sajtótájékoztatóját Miskolcon, az Újgyőri főtér villamosmegállójában.
2010. szeptember 26. vasárnap 16:03 - HírExtra
A politikus sajtótájékoztatóján az ellen emelt szót, hogy az MSZP aktivistái leragasztják pártja választási plakátjait.

Állítása szerint törvénysértések százait követte el, és követi el az MSZP Miskolcon, hatályos magyar törvényeket tiporva sárba. Megfogalmazása szerint kénytelenek eltűrni, hogy az MSZP-s Káli Sándor polgármester és "korrupt szolgái" hatalmuknál fogva magukat törvényen kívül helyezik, büntetlenül bármit megcsinálhatnak, az "adófizetők milliárdjainak ellopásától plakátjaink letakarásáig, megrongálásáig".

Szegedi Márton elmondta: a Jobbik által dokumentáltak szerint az MSZP az elmúlt kampányidőszakban több mint kétszázötvenszer takarta le vagy rongálta meg a Jobbik plakátjait. Ez ellen folyamatosan feljelentést tesz a párt, amelynek viszont belátható időn belül semmi következménye nincsen - közölte.
 
"Ezért döntöttem úgy, ezzel is üzenve az impotens országvezetőknek, hogy saját kezűleg fogom levenni az MSZP törvénysértő plakátjait" - jelentette ki.

A polgármesterjelölt szerint nincs szó rongálásról, lopásról, a plakátot sértetlenül eljuttatják az MSZP-hez, és őt nem érdekli az sem, ha a rendőrök elvezetik - utalt ezzel arra, hogy a zuhogó esőben tartott sajtótájékoztatót négy rendőr figyelte, egyikük kamerával vette az eseményt.

A sajtótájékoztatót követően a Miskolci Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője arra kérte Szegedi Mártont, hogy álljon el szándékától, a törvény szerint ugyanis a plakát eltávolítása rongálást jelent, ez pedig szabálysértés, a jogszabály alapján személyi szabadság korlátozásával is jár.

A Jobbik polgármesterjelöltje ezt tudomásul vette, szándékától nem állt el, majd felmászott egy villanyvezetéket tartó oszlop melletti létrára, és az arra rögzített, Káli Sándor MSZP-s miskolci polgármesterjelöltet ábrázoló plakátot levágta. Az oszlopon egyébként Miskolc mind a négy polgármesterjelöltjének tacepaója látható volt.

Amikor a létráról lejött, a rendőrök igazoltatták Szegedi Mártont, majd megmotozták, és egy rendőrségi autóba ültetve elvitték a helyszínről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását