2024. április 29. - Péter

Befejeződött a kétszázmilliós iskolafejlesztés

Befejeződött Keszthelyen a város fenntartásában működő vendéglátóipari szakiskola és kollégium korszerűsítése; a több mint kétszázmillió forintos beruházás nagyobb részét uniós pályázati támogatásból fizette a város.
2010. szeptember 23. csütörtök 22:01 - HírExtra
Az európai uniós pályázaton nyert 189 millió forint mellé a kötelező önrésznél többet, összesen 44 millió forintot tett hozzá Keszthely városa, hogy minden igényt kielégítő fejlesztések valósulhassanak meg az intézményben, amelyet csütörtökön Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár jelenlétében adtak át.

A főépületben megújult a tankonyha és a tornaterem, a folyosók és a lépcsőházak. Korszerűsítették az elavult villamos hálózatot és fűtési rendszert, a használati meleg víz előállítását ezentúl napkollektorok is segítik. Ugyancsak energiatakarékossági célokat szolgál a tetőszigetelés cseréje, a hőszigetelt üvegezésű nyílászárók beépítése és a hőfokszabályozós szelepekkel ellátott lapradiátorok felszerelése.

A kollégium összes szobájába új ablak és beépített szekrény került, egy emeleten teljes bútorcsere is történt, de újraburkolták a padlót is. Az iskola és a kollégium földszintjének megközelíthetőségét akadálymentessé tették, valamint festés-mázolás is kiegészítette a munkálatokat.

A felújított épületet tűzjelzővel bővített kamerás vagyonvédelmi rendszerrel is felszerelték.
Nemcsak az épületben, de az iskola környezetében is jelentős változások történtek, új térburkolatot kapott a főbejárat előtti terület, megújult a kerítés és a kapu, fedett kerékpártároló, szelektív hulladékgyűjtők és új növények kerültek az udvarra.

A pályázati támogatásból korszerű sport- és oktatási eszközökkel, esélyegyenlőségi, környezeti nevelést segítő felszerelésekkel is bővült az intézmény eszközparkja. Egy másik önkormányzati projekt keretében pedig még több mint 25 millió forint értékben 190 tanulói laptopot és több tanári eszközöket is vásárol a keszthelyi iskola.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását