2024. június 2. - Kármen, Anita

Titkos CIA börtön Lengyelországban?

Egy emberi jogi szervezet felszólította a lengyel államügyészséget, hogy vizsgálja ki egy terrorizmussal gyanúsított szaúd-arábiai férfi azon állítását, amely szerint egy lengyelországi, egykori titkos amerikai börtönben volt fogoly.
2010. szeptember 21. kedd 16:56 - HírExtra
A Nyitott Társadalom Igazságosságot Kezdeményező lengyel csoport nyújtotta be a kérvényt, azt remélve, hogy a példa követésre talál másutt is Európában. A szervezettel együtt vizsgálatot követelt maga a gyanúsított is. Abd al-Rahim al-Nasirit azzal gyanúsítják, hogy az al-Kaida egyik vezetőjeként részt vett az amerikai USS Cole hadihajó elleni merényletben 2000-ben.

A gyanúsított - ügyvédjével együtt - együtt azt állítja, hogy ő volt az első bebörtönzött, aki részt vett az amerikai különleges programban, amelynek keretében külföldön létesített titkos börtönben alkalmaztak az Egyesült Államokban tiltott, kínzással felérő kihallgatási technikát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását