2024. április 28. - Valéria

Horváth Csaba jobb ha befogja a Fidesz szerint

A Fidesz szerint Horváth Csabának az elmúlt években minden lehetősége adott volt ahhoz, hogy segítsen a devizahitelben eladósodott családoknak, vagy legalább figyelmeztesse az embereket a devizahitelek veszélyeire, mégsem tette.
2010. szeptember 18. szombat 18:02 - HírExtra
Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő a szocialista politikus szombati sajtótájékoztatójára reagálva közleményében azt kérdezte: Horváth Csaba miért nem hozott akkor érdemi intézkedéseket, amikor erre módja volt?

Az MSZP főpolgármester-jelöltje szombaton jelentette be, hogy tízmilliárd forintos pénzügyi alap létrehozását javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, amelyből átmeneti segítséget kaphatnak a devizában eladósodott budapestiek, hogy egyetlenegy család se kerüljön az utcára.

Németh Szilárd úgy látja, a világgazdasági válság az "MSZP-SZDSZ-es kontárkormány" miatt kiszolgáltatott, legyengült állapotban érte az országot.

Véleménye szerint a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány semmilyen kézzel fogható intézkedést nem tett a devizahitelesek megsegítéséért, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja volt az, amely elsőként foglalkozott őszintén és valódi segítő szándékkal ezekkel a súlyos problémákkal, kilakoltatási moratóriumot rendelve el az önhibájukon kívül bajba jutottak megsegítéséért.

Felidézte azt is, hogy szeptember elején nyolcpontos indítványcsomagunk készítettek a devizahitelesek megsegítésére.

Németh Szilárd azt írta: az 1998-2002 közötti Fidesz-kormány olyan állami támogatású, devizakockázat nélküli lakáshitelezést hozott létre, amely azonnal beindította az építőipart. "2002 után, miután a Medgyessy-kormány szinte összes tagja felvette a lehető legmagasabb állami támogatású forinthitelt, megszüntették azt, devizahitelekre kényszerítve az otthont keresőket, családot alapítókat" - közölte.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: "a plakátemberek kora lejárt", és eljött a cselekvés ideje.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását