2024. május 13. - Szervác, Imola

Herceg András: szorosabb eredményeket várok

Szorosabb eredményeket vár a következő nemzetközi kupamérkőzéseken Herczeg András, a Debreceni VSC klubmenedzsere, miután csapata 5-0-s vereséget szenvedett az ukrán Metaliszt Harkivtól Budapesten, az Európa Liga I csoportjának csütörtöki nyitófordulójában.
2010. szeptember 17. péntek 11:18 - HírExtra
A szakvezető szerint a Puskás Ferenc Stadionban rendezett összecsapáson több olyan fordulat volt, amely nem kedvezett együttesének: 1-0-s vendégvezetésnél Kabát Péter a kapufát találta el, majd a támadó az első félidő végén piros lapot kapott.

"Ha egygólos hátrányban berúgjuk a helyzetet, akkor valószínűleg másképp alakul a találkozó. - mondta Herczeg. - A kiállításnál messze voltam, nem láttam, hogy mi történt, de emberhátrányban nyilvánvalóan sokkal nehezebbé vált a helyzetünk."

A szakember kiemelte, a jobbhátvéd pozíciójából nagyon hiányzott a rutinos Bernáth Csaba, aki még nem épült fel korábbi sérüléséből, s a szerdai edzésen jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot.

"Az első félidőben 50-50 százalék volt a labdabirtoklás, s a kapura lövések szempontjából 9-8 volt az állás a javunkra, ezért úgy gondolom, hogy felvettük a versenyt a Harkivval, igaz, a szünetben már 2-0-ra vezettek - fogalmazott a klubmenedzser. - A második játékrész elején igyekeztünk 10 emberrel is támadni, sajnos, nem sikerült betalálnunk, ellenfelünk harmadik és negyedik gólja pedig demoralizálóan hatott a társaságra."

Herczeg elismerte, hogy - bár nem jellemző rájuk - a mérkőzés végén megtörtek a debreceni futballisták, akiknek most már legfőbb feladatuk túllépni ezen a vereségen, s a vasárnap sorra kerülő Újpest elleni, hazai bajnoki összecsapásra koncentrálni.

A Metaliszt vezetőedzője, Miron Markevics elégedetten értékelte csapata teljesítményét, bár elismerte, hogy az első gólig idegesen, kapkodva futballoztak, s a kiállítás is megkönnyítette a helyzetüket.

"Nem emlékszem, hogy nyertünk-e már korábban idegenben 5-0-ra, ugyanakkor tudni kell, hogy ez nem csak a játékosok érdeme, egy ilyen nagy arányú győzelemhez minden tényezőnek stimmelnie kell, s az edzőn is sok múlik" - mondta a tréner.

Markevics szűkszavúan értékelte a találkozót, hangsúlyozva: a legfontosabb, hogy megszerezték a három pontot, s mostantól már a hétvégi bajnoki mérkőzésükre koncentrálnak.
A DVSC legközelebb szeptember 30-án, az olasz Sampdoria vendégeként lép pályára az EL csoportkörében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását