2024. április 25. - Márk

Gyurcsány megvédte Orbánt

Gyurcsány Ferenc szerint jól tette Orbán Viktor miniszterelnök, hogy elment Bakuba, és kár arra szót vesztegetni, hogy bérelt géppel ment.
2010. szeptember 17. péntek 12:24 - HírExtra
Ha ez volt a legértelmesebb és leghatékonyabb módja az út megszervezésének, akkor így kellett megszervezni - mondta a volt miniszterelnök.

A volt kormányfő friss, a galamus.hu-n olvasható blogbejegyzésében értekezik erről azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor kedden szándéknyilatkozatot írt alá Azerbajdzsán, Grúzia és Románia elnökével együtt egy új gázvezeték (AGRI) megépítéséről.

Az AGRI keretében a tervek szerint azerbajdzsáni cseppgolyósított földgázt szállítanának Grúzián, a Fekete-tengeren és Románián keresztül Közép-Európába.

"A magyar miniszterelnöknek az a dolga, hogy a növelje az ország szuverenitását. Ezért szerintem valamennyi vezeték- és egyéb szállítási alternatívát gondosan elemezni kell, és a tömérdek kockázat miatt egyelőre valamennyiben részt kell venni" - írja, megjegyezve: "semmit sem von le ennek az érdeknek a helytállóságából, hogy ellenzékben a Fidesz nem látta a fától az erdőt (a Nabuccótól ezen összetett probléma egészét), és kígyót-békát kiabált ránk".

A Nabucco vezeték a tervek szerint hosszabb távon évi 31 milliárd köbmétert gázt juttat majd a Kaszpi-tenger körzetéből egészen Európáig. A tervek szerint a kivitelezés két éven belül megkezdődhet, és 2015-ben már megindulhat a gázszállítás a vezetéken.

Az MSZP szerdán arcátlanságnak nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és stábja egy 12 millió forintért bérelt repülőgéppel utazott hivatalos bakui útjára. A miniszterelnökség erre azt közölte, a magyar kormánydelegáció bakui utazásának módja indokolt és költségkímélő, a bérelt repülőgép pedig a bekért ajánlatok közül a legolcsóbb volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását