2024. április 23. - Béla

Új pályázatot írtak ki a szennyvízhálózat kivitelezésére

Új közbeszerzési pályázatot írt ki a nyíregyházi önkormányzat a városi szennyvízhálózat kivitelezési munkálataira - jelentette be Csabai Lászlóné MSZP-s polgármester sajtótájékoztatón szerdán Nyíregyházán.
2010. szeptember 15. szerda 21:39 - HírExtra
Az erre vonatkozó felhívás a napokban fog megjelenni. A remények szerint az új pályázati körben a vállalkozók már a megoldásra, nem pedig egymás ellehetetlenítésére törekszenek - fogalmazott a nyírségi város vezetője.

Csabai Lászlóné egyben emlékeztetett arra, hogy a beruházás elkezdését hosszú hónapok óta közbeszerzési vita lassítja. Ez számos nyíregyházi család számára okoz problémát, hiszen a megígért csatornarendszer helyett még mindig egyénileg kell elszállíttatniuk derítőjükből a szennyvizet.

Kártalanításukra díjkompenzációs rendszert vezetett be az önkormányzat, amelyet július elsejétől vehetnek igénybe az érintettek. Ennek lényege, hogy az egyéni derítővel rendelkező ingatlantulajdonosok is a mindenkori csatornadíjjal egyező összeget fizetik a szennyvíz elszállításáért. A különbözetet pedig az önkormányzat téríti meg a szolgáltatónak.

Az összesen 50 millió forint értékű kompenzációt a csatornamű-építő vízgazdálkodási társulat tagjai a vezetékrendszer kiépítéséig vehetik igénybe.

Mikó Dániel projektvezető közlése szerint a rendszer bevezetése óta a helyi tisztítótelepre kétszer annyi folyékony hulladékot szállítottak be, mint a korábbi időszakban. Mint mondta, a kompenzáció beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mivel a társulatba belépett, de a szennyvíz-hozzájárulást eddig nem fizető lakosok tömegesen egyenlítik ki díjhátralékaikat.

Az önkormányzat a kedvezményezettek listájából, illetve az elszállított szennyvíz mennyiségéből már azt is tudja, a település mely részén a legsürgetőbb a csatornarendszer kiépítése. Mint azt a projektvezető hozzátette, ennek alapján az Orosi út két oldalán és Kistelekiszőlőben jelenhetnek meg leghamarabb a munkagépek.

A mintegy 13 milliárd forint értékű nyíregyházi szennyvízprojekt a megyeszékhely száz utcáját érinti. Az itt élő nyolcezer ingatlantulajdonos egymilliárd forinttal járul hozzá az unió, az önkormányzat, a Nyírségvíz Zrt. és a lakosság összefogásával megvalósuló szennyvíz-beruházási programhoz.

Az érintett lakók egy része már csaknem három éve kifizette, míg mások havi részletekben róják le a vállalt beruházási hozzájárulást, miközben egyéni derítőjükből köbméterenként 1.652 forintért szállítják el a szennyvizet, szemben a csatornázott lakások 280 forintos díjával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását