2024. április 26. - Ervin
Lecsúsztunk Orbán újabb évértékelőjéről, Brüsszelbe deportáljuk az MSZP-t, narancssárga lesz a Szahara, Huszti nagyapja rejtőzködő kommunista volt és hülyék az arabok. Heti Havas.
2010. szeptember 14. kedd 12:23 - Páczai Tamás
A HírExtra sorozatában megismerhetjük Havas Henrik, közéleti ügyekrez vonatkozó véleményét. Kiváncsi, hogy mi a baj a bankokkal? Hová menjen az MSZP? Miért csatoljuk vissza Szlovákiát és miért hülyék az arabok? Kiderül az is, hogy a tanár úr miért büdös bunkó. Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban.

(Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)



Kezdődik a parlament őszi ülésszaka. Orbán már napirend előtt évet, bocsánat, 100 napot értékel. Mire számít?


Ha nem beszélnénk, akkor láthatná, hogy mennyire felidegesítettem magam azon, hogy pont most kérdez. Le kellett halkítanom a tévét és nagyon félek, hogy valamiről lemaradtam. Úgyhogy remeg is a kezem, de hát mit csináljak, ha ezt az időpontot beszéltük meg. Nagyon felelőtlenek voltunk! Holnap kétszer elolvassuk, hogy mit mondott.

Megszülte a kormány a devizahitelesek mentőövét. Frankóra sikerült?

Abszolút. De azt nem értem, miért nem szüntették meg a bankokat? Meg kellene szüntetni a bankokat és az összes pénzt kiosztani a devizahitelesek között. Nem, én nem vagyok devizahiteles. Egyszerűen undorító a bankok viselkedése. Ott kezdődik a dolog, hogy hitelt adnak, ahelyett, hogy készpénzt adnának. Egyrészt, hogy vissza kell fizetni, már ez nem szép, a másik, hogy biztosítékokat kérnek. Egyszerűen nem értem.

Az nem érv, hogy a rómaiak óta ez mindig így volt. Én, mint jogvégzett ember mondom, amikor római jogot tanultam és ezt tanultuk, nekem már akkor gyanús volt, hogy ez nagyon nagy szemétség. És tessék, ki is derült a devizahiteleseknél. Csak sokáig tartott, amíg rádöbbentem.

Göncz Kinga szerint azt suttogják Brüsszelben, hogy az Orbán-kormány alkalmatlan az EU elnöki tisztségére. Elszegődne tanácsadónak?

Abszolút, csak rám kell támaszkodnia Orbán Viktornak. Az első tanácsom az volna, hogy az Európai Unión kívül is van élet. Magyarán meg kell őket fenyegetni, hogy kilépünk, ha még egyszer ilyent hallunk. Vagy kilépünk, vagy mindenkit kiléptetünk. És akkor egyedül maradunk és nem lesz aki pofázzon. És akkor Brüsszelből áthelyezünk minden hivatalt Budapestre.

Mit helyezünk át Brüsszelbe?

Áthelyezzük a Magyar Szocialista Pártot. Kovács László úgyis ismerős a helyen. Kováccsal együtt az összes MSZP tagot oda áthelyezzük és ezzel a kommunizmus, mint kísértet eltűnt. A probléma akkor az, hogy kit szidunk majd, ha egy mocskos kommunista se lesz itt.

Magyarország lakossága 10 millió alá csökkent. Hogyan segítene vészesen romló demográfiai adatainkon?

Azt gondolom, hogy sürgősen vissza kell csatolni az elcsatolt területeket. Már a jövő héten meg kéne beszélnie Orbán Viktornak Szlovákia visszavételét. Szlovákiát ha visszacsatolnák, már megoldódnának az alapvető problémák, de lehet, ha a szlovákoknak ez nem tetszene, akkor nem kérnénk vissza csak Pozsonyt és Kassát. A románokat se kell froclizni, elég ha visszaadják Nagyváradot és Kolozsvárt. A szerbek mondjuk visszaadnák Szabadkát, az osztrákoktól azoktól nem kérünk semmit se, mert az egy kemény partner.

Ebben az esetben az imént említett országok demográfiai helyzete romlana drasztikusan…

Szarunk mi arra, nem foglalkozunk velük. Nem kell egész Szlovákia vagy Erdély, csak a jobb helyek, amiket mondtam. Ja, és az ukránoktól Munkács.

A HírExtra hétfői interjújában Németh Marika, az RTL Klub kutatási igazgatója így nyilatkozott: „kiváló példa a Barátok Közt, amiből a nézők saját bevallásuk szerint is tudnak viselkedési mintákat, konfliktuskezelési lehetőségeket találni. Hallanak arról, hogy miként kell viselkedni a tolókocsisokkal, a drog az káros dolog, valamint hogy egy romának is lehetősége van kitörni a nyomorból. A kultúrának és a megfelelő viselkedésnek az elhintésére ez az egyetlen mód.”

Én egyet tudok, most világosodott meg az agyam, hogy mitől vagyok ilyen büdös bunkó: nem nézek Barátok köztöt. Eddig is tudtam, hogy súlyos gondok vannak velem mentálisan, de most, hogy végighallgattam önt, most nagy biztosan tudom, hogy mitől vagyok ilyen büdös bunkó. Miért borítom fel a tolószékeseket, miért nevetem ki a púposokat, miért nem köszönök előre idős honfitársaimnak..nem nézek Barátok köztöt. Eddig is tudtam, hogy valami baj van velem, hogy antiszociális vagyok, de most teljesen szembenézek ezzel a ténnyel.

Hajlandó lenne alávetni magát egy gigantikus Barátok közt néző kúrának?

Nem, mert nekem egyáltalán nem fontos annyira az élet. Inkább haljak meg! Nem tartogat nekem az élet annyira sokat. Minden áron azért nem, inkább haljak meg. És ez egy nagyon szép halál volna. Azt írnák ki a fejfámra: aki soka egyetlen sorozatból egy büdös percet se nézett.

Magyarok zöldítenék a Szaharát. Hatalmas tervükben az óceán fellegeit szélturbinákkal küldenék a Szaharába, ahol…

Ez már tegnapi hír. Az MDF-nek se híre, se hamva, a tudósok meggondolták magukat és narancssárga lesz a sivatag. Tehát ez egy tegnapi hír, lemaradt! Az igazi hír úgy szól, hogy eredetileg zöldre varázsolták volna a Szaharát magyar tudósok, de rádöbbentek arra, hogy az MDF már a múltté, ezért úgy döntöttek, hogy a Szahara narancssárga lesz. Amikor a szaharai országok vezetői erről hallomást szereztek, boldogan beleegyeztek, mert azt mondták, hogy nekik ugyan nem tetszik a narancssárga annyira mint a zöld, de Orbán Viktorral ők sem akarnak ujjat húzni, legalábbis október háromig, az önkormányzati választásokig.

Huszti lemondta válogatott béli szereplését. A játékos kifakadása szerint Egervári a Videoton játékosait favorizálja és nem bánik egyenlően a játékosokkal. Hogyan teremtene rendet?

Megkapargatnám a Huszti dolgait. Utánanéznék, hogy nem volt-e óvodásan már párttag, mert ha jól számolom, már huszonvalahány éves, tehát simán lehetett ifjú kommunista. Az apja mondjuk lehetett ÁVH-s, a nagyapja lehetett volna illegális kommunista, a dédnagypapa, ha kicsit megkapargatják, kiderülhet, hogy a Tanácsköztársaság idején volt népbiztos. Nagyon gyanús! Meg kellene kapargatni ott egy kicsit a dolgokat. Mondjuk erre felállhatna egy különbizottság.

Egy floridai tiszteletes a Koránt akarta elégetni szepember 11-e tiszteletére. Heves indulatokat váltott ki a muszlim világban, ezért meggondolta magát. Egy ausztrál tiszteletes mégis megtette: cigit sodort a korán és a biblia lapjaiból. Füstbe ment terv?

Az igazság az, hogy ennek a tiszteletesnek nyílván egy inkvizítor volt a felmenője. Lehet, hogy ez genetikusan öröklődik. Nyílván az amerikainak és az ausztrálnak is spanyol felmenői voltak és valamikor még boszorkányt égettek. Nézze, minden spanyol genetikusan veszélyeztetett, lehet, hogy például én is. Ha például lángba borítom az íróasztalomat, akkor az nem azért van, mert piromán vagyok, hanem mert genetikusan spanyol vér folyik az ereimben. Egy kis inkvizítor veszett el bennünk.

Nem mentek el az arabok a jobbik barátkozó estjére szept. 11-én a…

Nézze, végig se hallgatom. Egy dolgot tudok mondani: hülye arabok.

Megijedtek Vonától, vagy miért hülyék?

Nem, egyszerűen ez egy lehetőség volt, elszalasztották. Mit lehet tudni, hogy mit profitálhattak volna belőle?! Ezt már soha nem fogják megtudni. Én például biztos elmennék, ha a Jobbik hívna. Az egy élmény, lehet, hogy búcsúzóul kapnék egy lajbit, egy karikás ostort, egy fokost. Egészen biztos vagyok, hogy jó magyaros vendéglátás lenne.

Igen, ezért biztos megérné elutazni.

Egy karikás ostorért a világ végére is. De hát ezek hülye arabok.


A Heti Havasban eddig:




Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását