2024. április 25. - Márk

Orbán: az állam ma nem tudja szavatolni az emberek biztonságát

Magyarországon ma az állam képtelen arra, hogy szavatolja az emberek biztonságát - mondta Orbán Viktor pénteken újságíróknak az MTI kérdésére válaszolva. A Fidesz elnöke azt is elmondta: a kezdeményezést elindító fideszes politikus képviseli a pártot a na
2008. április 11. péntek 17:25 - Hírextra
A távirati iroda annak kapcsán kérdezte a Sólyom László köztársasági elnökkel való találkozója után sajtótájékoztatót tartó politikust, hogy Szabó György XIII. kerületi fideszes önkormányzati képviselő halálos fenyegetéseket kapott, ezért családjával a lakásából is el kellett költöznie. Az önkormányzati politikus a Hollán Ernő utcában felgyújtott jegyirodánál tartott hétfői szélsőjobbos megmozdulással szembeni ellentüntetést szervezte.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: rendkívül aggasztó, nem politikai természetű, hanem közrendbeli válságjelenségnek tartja, hogy valakinek rettegnie kelljen, ha politikai véleményét a nyilvánosság előtt elmondja.

"Az, hogy súlyos és komolyan veendő fenyegetések érjenek embereket, sőt tettlegességet kell elszenvednie valakinek, ez általában elfogadhatatlan" - húzta alá a Fidesz elnöke, aki ezzel kapcsolatosan feltette a kérdést: miért van rendőrség és igazságszolgáltatás.

Az ellenzéki vezető úgy fogalmazott, amíg a Fidesz jelentős, megkerülhetetlen politikai erő Magyarországon, addig senkinek sem kell sem politikai nézetei, sem származása, sem vallási nézetei miatt félni, mert a Fidesz mindig mindenkit meg fog védeni, faji, származási, vallási vagy politikai hovatartozásra való tekintet nélkül.

"Azt üzenem minden magyarországi kisebbségnek, érezze magát biztonságban mindaddig, amíg a Fidesznek befolyása van a közélet eseményeire. Mi meg is védjük őket, ha szükséges" - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor azt mondta, örül és büszke, hogy van olyan fideszes aktivista, aki "ennek a civil kezdeményezésnek az elindítója volt". Egy másik kérdésre felelve a pártelnök elmondta, hogy a kezdeményezést indító fideszes politikus, Szabó György képviseli a pártot a délutáni antifasiszta demonstráción.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását