2024. május 22. - Júlia, Rita

Hollandia a terroristák egyik célpontja?

Nemzetközi terrorista csoportok szemében Hollandia iszlámellenes országnak számít, és ezért "legitim" célpont - állítja az ország terrorizmus elleni nemzeti koordinátorának (NCTb) jelentése.
2010. szeptember 13. hétfő 17:49 - HírExtra
Az elmúlt hónapokban nem voltak konkrét jelei annak, hogy Hollandiában merényleteket terveznének - áll az elemzésben, amelyet hétfőn küldtek meg a parlamentnek. A holland fenyegetettségi szint "korlátozott" marad. A Hollandia elleni terrorista merényletek kockázata nagyobb azokon a területeken, ahol a dzsihadista csoportok aktívak, mint Pakisztánban, Afganisztánban, Indonéziában, Észak-Afrikában, Szomáliában és Jemenben.

"A felsorolt országokban az al-Kaida által vezetett csoportoknak nemcsak a vágyuk, de a kapacitásuk is megvan arra, hogy nyugati érdekeket támadjanak. A Hollandia és érdekeltségei elleni terrorista tevékenységeket a jövőben sem lehet kizárni" - idézi az NTCb jelentését az NRC Handelsblad rotterdami újság honlapja.

Az iszlamisták körében uralkodó általános kép az, hogy Hollandiában elnyomják a muszlimokat, ami erősíti az ország célpont jellegét - írja az NTCb. Az erőszak eszközének egy másik oka, hogy olyan nyilatkozatok láttak napvilágot Hollandiában, amelyeket muszlimellenesnek lehet tekinteni.

A holland csapatok kivonása Uruzgánból nem vezet közvetlenül a terrorista merénylet lehetőségének csökkenéséhez. Hollandiát még hosszú ideig azonosítják a muszlim terroristák a Nyugatnak az iszlámmal szembeni harcával - véli az NCTb.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását