2024. május 16. - Mózes, Botond

Mégsem égnek az imakönyvek

Terry Jones floridai lelkész szombaton az NBC televíziónak kijelentette, hogy az előzetes fenyegetéseivel ellentétben sohasem fog Koránt égetni.
2010. szeptember 11. szombat 20:02 - HírExtra
"Határozottan kijelentem, hogy nem fogunk koránt égetni, nem. Sem ma, sem máskor" - hangoztatta Jones tiszteletes. A lelkész New Yorkba repült, hogy ott reményei szerint találkozzon a Ground Zero közelében felépíteni tervezett iszlám közösségi központ imámjával, Feisal Abdul Rauffal.

A lelkész a projekt áthelyezését akarja elérni az imámtól. Abdul Rauf és a központ-projekt többi vezetője szerint sem a találkozó időpontjáról, de még magáról a megbeszélésről sem született megállapodás. A lelkész biztonsága érdekében a New York-i rendőrség Jones minden lépését figyelemmel kíséri.

Jones korábban bejelentett koránégetési terve viharos tiltakozást váltott ki az iszlám világban, s azt az Egyesült Államok kormányzatának vezetői - beleértve az elnököt - határozottan elítélték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását