2024. május 11. - Ferenc

Páratlan zsarolási kísérletről beszél az MSZP

A harmadik Magyar Köztársaság húszéves történetben is páratlan zsarolási kísérletnek nevezte Molnár Csaba, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke azt a hangfelvételt, amelyen helyi fideszes politikusok arról beszélnek, hogy állami számvevőszéki vizsgálattal kellene kiütni a posztjáról a falu polgármesterét.
2010. szeptember 6. hétfő 15:00 - HírExtra
Molnár Csaba szerint "a hangfelvétel arról is szól, az egész ország területén lennének ilyen kísérletek"; szerinte a történet nem csupán politikailag megengedhetetlen magatartást rejt magában, de akár a büntető törvénykönyv egyes rendelkezéseibe is ütközhet.

"Úgy tűnik, hogy egy alaposan megtervezett, gátlástalanul megszervezett, alvilági módon konspirált akcióról van szó" - értékelt sajtótájékoztatóján a politikus, aki szerint a kísérlet olyan politikusok, polgármesterek ellen irányul, akik nem voltak hajlandóak - akár többszöri megkeresés ellenére sem - Fidesz-színekben indulni, "vagyis fenyegetés a demokratikus baloldallal szemben, fenyegetés a független polgármesterekkel szemben, és ennélfogva - ez talán a legfontosabb - fenyegetés az egész magyar demokraikus renddel szemben".

A "tervezett, szervezett, konspirált" politikai lejáratás eredményeként pedig egy olyan polgármestert buktattak volna el, aki húsz éve, sikeresen irányítja települését; ezt mutatja, hogy Aller Imre a két és fél ezres községben ezernél is több ajánlószelvényt kapott - tette hozzá.
Megjegyezte: ha érdemben nem képes cáfolni a történteket, akkor távoznia kell a közéletből Gyopáros Alpárnak, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének, de akár az Állami Számvevőszék elnökének is.

Aller Imre a sajttájékoztatón arról beszélt: hosszabb ideje zajlik kampány ellene; másfél éve "ki kellett menekítenie" 12 éves, "céltáblává vált" gyermekét a helyi általános iskolából, a tavaszi választások után konkrét üzenetet kapott, amikor alpolármesteri hivatalát narancsokkal díszítették fel, majd őt rágalmazó, névtelen levelek keringtek a teleülésen.

A Stop.hu portálon vasárnap délután megjelent cikkhez csatolt hangfelvétel szerint egy helyi fideszes polgármester-aspiráns és képviselőjelöltek megbeszélésen az hangzott el, "a mostani ÁSZ-vezető a Fidesz embere. Mindenki most kopogtat nála, minden polgármester-jelölt, hogy az előző szocit valamivel meg kéne zsarolni. Két-három évre visszamenőlegesen kérnek csak vizsgálatokat".

A portál által Németh Marica fideszes polgármester-jelöltnek tulajdonított kijelentés szerint "gyerekek, ha nem tudjuk megfogni, elbukunk, meg kell fogni ÁSZ-vizsgálattal." Ágoston Tamás mindehhez hozzáteszi: "egy általános ÁSZ-vizsgálat legyen lefolytatva Kónyban, ugyanis nem volt még nálunk ilyen sem az elmúlt években". Ezt, mint elhangzik, Gyopáros Alpár képviselő és hivatali elődje, Áder János kapcsolatrendszerén keresztül idéznék.

Hétfői közleményében a két helyi fideszes politikus azt írja, arról cseréltek eszmét, hogy az önkormányzat működésében általuk észlelt "valószínűsíthető törvénytelenségekre fel kell hívnunk a figyelmet".

"Sajnáljuk, hogy ezt a kérdést az elhangzottak szerint közelítettük meg, de szándékunk tiszta, hiszen önkormányzati képviselőként kötelességünk is a közpénzek törvényes felhasználásának biztosítása, és szükség esetén a jogállam törvényességért felelős intézményeinek tájékoztatása. Erről a jogunkról és kötelességünkről a jövőben sem kívánunk lemondani" - írják.

Egyben leszögezik, hogy sem Gyopáros Alpárt, sem Áder Jánost a vizsgálat kezdeményezésével és lefolytatásával kapcsolatban nem keresték meg, és nevük említését ebben az összefüggésben sajnálatosnak tartják, ezért megkövetik őket. "A szabálytalanságokra állampolgári bejelentés útján fogjuk felhívni az illetékes hatóságok figyelmét" – zárul a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását