2024. május 13. - Szervác, Imola

Mesterházy: kampánymunkában a csontvázkommandó

Mesterházy Attila szerint a választási kampány része, hogy a "csontvázbrigád szolgálatba helyezte magát"; a szocialista pártelnök-frakcióvezető hangulatkeltésnek nevezte hétfői sajtótájékoztatóján Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos és Varga Mihály, a gazdasági tényfeltáró bizottság vezetőjének új állításait.
2010. szeptember 6. hétfő 14:53 - HírExtra
Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor miniszterelnök egész eddig arról beszélt gazdasági köröknek és külföldi útjai során is, hogy a magyar költségvetésben nincsenek csontvázak.
Értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy ha tényleg léteznek ezek a csontvázak, akkor ezeket miért nem mutatták be arra a határidőre, amit a miniszterelnök kijelölt. Vagy nem teljesítette Varga Mihály azt, amit a főnöke kért, vagy valamiért nem tartották időszerűnek, vagy egyszerűen csak nem igaz ez az állítás; én ebben az utóbbiban hiszek - hangsúlyozta.

A Szűcs Erikával, korábbi szociális miniszterrel kapcsolatban elhangzott vádakra úgy reagál: volt teljesítés az ügyben, és ez a tárca irattárában el is érhető.

Mesterházy Attila úgy értékeli, a Fidesz által előszedett ügyek már lerágott csontok, amelyekről "ezerszer kiderült, hogy egyetlenegy részükben sem igazak".

Szavai szerint Varga Mihálynak, miután nem sikerült miniszterelnök-helyettessé válnia, küzdenie kell, hogy a Fideszen belüli pozícióját erősítse. Valószínűleg ehhez nélkülözhetetlen, hogy ilyen mocskolódásba kezdjen - vélekedett.

Varga Mihály vasárnap este a Hír TV Kontraszt című műsorában arról beszélt, hogy körülbelül hatvan, a költségvetést terhelő tétel került elő "nem várt meglepetésként" az előző kormányzat időszakából a miniszterelnök tárcalátogatásai során. Példaként említette, Bajnai Gordon még kormányfőként Washingtonban úgy tett "nemes gesztust", ajánlotta fel, hogy további csapatokat küld Magyarország Afganisztánba, hogy az ígéret költségvetési tétele nem volt megtervezve, sőt a Honvédelmi Minisztérium vezetésével sem egyeztettek.

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos a parlament szociális bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága hétfői ülésén problémásnak nevezte azt a megbízási szerződést, amellyel Szűcs Erika visszafoglalkoztatta magát; szerinte a teljesítése is "kétséges" e szerződésnek, amelyet a 2009 szeptembere és 2010 májusa közötti időszakra az Út a munkához program monitorozására, sajtófigyelésére kötöttek vele, mivel a minisztériumban külön sajtótitkárság működött sajtófigyelésre. Közölte azt is, hogy Szűcs Erikát, miután 2009-ben távozott a tárcavezetői székből, miniszteri biztosként aposztrofálták, a vizsgálat során azonban nem találták annak nyomát, hogy ilyen megbízatást kapott volna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását