2024. május 13. - Szervác, Imola

Mi lesz a bajbajutott adósokkal?

A bajba került lakáshiteleseket megsegítő eszközkezelő társaság több verziójáról is tart az egyeztetés, de végleges előterjesztés még nincs.
2010. szeptember 3. péntek 10:34 - HírExtra
Egy kiszivárgott tervezet szerint a közüzemi díjhátralékot felhalmozók is számíthatnának a segítségre - olvasható az origo.hu weboldalon. A kormány a törlesztésképtelen jelzáloghitel-adósok lakásainak megmentésére hivatott állami alappal kezelné a hitelpiacon kialakult helyzetet. A tervezet három lépcsőfokot tartalmaz a bajba jutott adósoknak. Az alap először a hitel visszaállításában próbálna segíteni, könnyítésekről való egyeztetéssel, második lépcsőben állami garanciát kínálna, és ha ez sem segít, akkor vásárolná meg a jelzáloggal terhelt ingatlant, melyet a lakók bérlőként tovább használhatnának.

Maga az eszközkezelő tehát csak a harmadik lépésben vállalná át a hitelt azzal a feltétellel, hogy az ingatlan is állami tulajdonba kerül, igaz, azt visszabérelhetné az adós. A tervek szerint az önkormányzatoknak kellene állami részfinanszírozással kiváltaniuk a hitelt.

Az internetes portál információja szerint a szerdai kormányülés napirendjén már szerepelt a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) koncepciójának kérdése.

A kormányzati kommunikációs államtitkárságon az origo.hu újságírójának érdeklődésére annyit közöltek, hogy a kormány-előterjesztésnek október 15-ig kell elkészülnie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását