2024. április 29. - Péter

Hende: visszatérünk a helyes irányba

Meghirdettük a honvédség újjáépítését, visszatérünk a helyes irányba - mondta Hende Csaba az augusztus 20-i ünnepélyes katonai tisztavatáson elhangzott köszöntő beszédében pénteken.
2010. augusztus 20. péntek 13:57 - HírExtra
A honvédelmi miniszter a Hősök terén, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem végzett hallgatói előtt azt mondta: a magyar tiszt most kizárólag a magyar hazát, a magyar nemzeti érdeket szolgálja, nem valamely birodalomét, ideológiáét vagy üzleti csoportét.

A honvéd szó azt a katonát illeti, aki a magyar hazát védi - jelentette ki.

A miniszter méltatta a honvédek teljesítményét országhatáron belül és azon túl is. Mint kiemelte: Afganisztántól a Balkánon át az árvízi védekezésig a magyar katonák mindenhol helyt állnak.
"És láttam itthon honvéd tiszteket, akik lehetetlen és tarthatatlan állapotok közepette igyekeznek megőrizni a honvédség erejét" - mondta.

Az avatáson 69 végzett hallgató tette le a katonai esküt, amelynek aláírt példányát az eskü szövegét előmondó Kis Balázs hadnagy, kiváló eredménnyel végzett hallgató át is adott Schmidt Pál köztársasági elnöknek.

Az eskü elmondása után a végzett tisztek kardrántással és a "hazáért mindhalálig!" felkiáltással fejezték be a ceremóniát.

Az ünnepélyes esküt követően három kiváló eredménnyel végzett hallgató megkoszorúzta a Magyar Hősök Emlékkövét.

Az ifjú tiszteket a Magyar Honvédség harci helikopterei, csapatszállító és vadászrepülőgépei a Hősök tere feletti kötelékrepüléssel köszöntötték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását