2024. április 25. - Márk
Végre megismerkedhetünk az extronden-majdnemkispál, végül Nirvana zenekarral, akik a jövőben Edda néven kívánnak zenélni. Kovács Gábor frontember nyilatkozott a HírExtrának, miután balul elsült névválasztási ötletük miatt össztűz zúdult az alig egy hónapja megalakult zenekarra.
2010. augusztus 15. vasárnap 09:08 - Gyülvészi András
A névváltoztatás procedúrája mennyire volt nyomasztó? Mi történt veletek a médiatámadások után?

Sajnos nagyon balul sült el az ötletünk a mi tájékozatlanságunkból kifolyólag. Azt hittük megszűnt a Kispál és a Borz, így a nevük szabaddá vált, de mint kiderült ez nem teljesen igaz, és a zenekar sem örült annyira a felvetésnek. Így aztán nem is voltunk Kispál és a Borz, csak akartunk volna lenni. Így alakult ki az a nagyon dermesztő állapot, amikor nem volt sem régi sem új nevünk.

Mivel nehezen viselhető név nélküli órákat élt át a zenekar, összeültünk és kitaláltuk, hogy akkor mi leszünk a Nirvana, mert annak már meghalt a frontembere, talán a menedzserük is, vagy ha mégsem, akkor van esély arra, hogy annyira nem ismer minket.

Abban reménykedünk, hogy Nirvana néven játszhatunk egészen addig, amíg az Edda meg nem szűnik, esetleg ott is meghalnak a tagok. Szóval Edda leszünk, de nem eddás számokat fogunk játszani.

Gyerekkori álmotok volt nagynevű zenekarok nevét magatokra ölteni?

Nagyon sok nevünk volt már, csak mindig szar. Irigykedtünk azokra a zenekarokra, akik ütős neveket birtokoltak miközben sikereket értek el. Mi nem gondoltuk, hogy ekkora probléma fölvenni egy másik zenekar nevét. Boney M is szívesen lettünk volna, csak nem szeretjük azt a stílust. Mondom, nem igazán értettük miért furcsa, hogy más zenekarok nevét vennénk föl. Mi ezzel tudunk kitűnni, meg persze a jó zenénkkel, mert nyilván kurva jó zenét játszunk.

Hogyan viszonyul a csapat SP-hez?

Kozso
Kozso (eredeti neve: Kotschor Zsolt) (Eger, 1971. február 9.) zeneszerző, zenész, énekes, szövegíró, producer. Saját zenekarán kívül, (Ámokfutók), amit 1994-ben alapított, nevéhez fűződik még az Alvajárók (1993), All 4 Love (2001), a Bestiák (1997), Shygys (1997), és a Picasso Branch (1999) nevű formációk kitalálása és menedzselése. Eddigi legemlékezetesebb slágere A szomorú szamuráj, amely az Ámokfutók első nagy dobása volt 1994-ben.
Szeretjük őt.

Ki a kedvenc megasztáros?

Oláh Ibolya. Jól nézett ki a haja.

Gondoltatok arra, hogy megkeresitek Kozsot?

Kozsot nagyon tiszteljük nem egy tettéért. Így azért az ötletéért is, amikor állítólag álarcos fiúkat akart koncerteztetni az ország több pontján egyszerre. Érzünk némi rokonságot a producersztárral. Ha híresek leszünk, mindenképpen átvesszük az álarcos ötletet. Egyébként szerintünk igényes zenét csinált Kozso, kivéve a mostani projektjét, ez a Run by love nagyon gagyi.

Említenél példát azokra a szar nevekre, amiket viselt a csapat?

Voltunk például Osszián, amiről csak később tudtuk meg, hogy léteztek, de mi amúgy is sz-szel írtuk a nevünket. Ezen kívül voltunk még Metamorfózis is, valamint próbálkoztunk olyan nevekkel, amikben szerepel, hogy „és a”, mert az nagyon sikeres a zenekaroknál. Így vettük fel például Punci és a Farok nevet, de az nevetség tárgya lett volna hosszú távon, ezért inkább hagytuk.

A szerkesztőség időközben megkaparintotta a tronden.hu domaint, ezért ha újra szeretnétek azt a nevet, akkor velünk kell tárgyalnotok.

Mi majd elfoglaljuk a trondenzenekar.hu címet, szóval semmi gond.

A következő kérdések alapvetően az ismerkedést szolgálnák, ezért gyors válaszokat várunk.
Kossuth-díj vagy Viva Comet?


Kossuth-díj.

Próza vagy líra?

Líra.

Google vagy Yahoo?

Google.

Vészhelyzet vagy Dr. House?

Dr. House.

Schmitt Pál vagy Kövér László?

Kövér László.

Facebook vagy IwIw?


Facebook.

Nagy Feró vagy Ganxsta Zolee?

Nagy Feró.

Nirvana vagy Foo Fighters?

Nirvana.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

balogGY
2010. augusztus 15. 10:38
Hülyék.
Tehetséges hülyék.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását