2024. április 28. - Valéria

Vádat emeltek a "kokainkirály" ellen

Belgrádban pénzmosás miatt vádat emeltek a szökésben lévő szerb "kokainkirály", Darko Saric és nyolc társa ellen - írta a Blic című szerb napilap hétfőn.
2010. augusztus 9. hétfő 13:30 - HírExtra
A vád szerint Saricék a kokainkereskedelemből származó pénzből földbirtokokat és hoteleket vettek húszmillió euró értékben a Vajdaságban. A bizonyítékok között a vádlottak lehallgatott telefonbeszélgetései is szerepelnek. Saric neve egy másik perben is felmerült: áprilisban azért indítottak eljárást ellene és 19 másik ember ellen, mert múlt októberben 2174 kilogramm kokaint csempésztek ki Dél-Amerikából, az idei év elején pedig 235 kilogrammot szállítottak a kábítószerből Olaszországba.

A Saric-féle csoport szerb nyomozók korábbi értesülései szerint ötmilliárd eurós bevételre tett szert a kokainkereskedelemből. Ebből mintegy 1,3 milliárd eurót "mostak tisztára" Szerbiában vállalkozások, ingatlanok és földbirtokok vásárlásán keresztül.

A "kokainkirály" ügye az év elején feszültségeket okozott Szerbia és Montenegró között. Belgrád azzal gyanúsította Podgoricát, hogy menedéket nyújtott a montenegrói születésű maffiafőnöknek. Szerbia "a maffia oázisának" nevezte szomszédját, de a montenegrói kormány visszautasította a vádakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását