2024. május 19. - Ivó, Milán

Letették az olimpiai esküt

Az első ifjúsági olimpiára utazó 51 fiatal magyar sportoló tett fogadalmat pénteken.
2010. július 30. péntek 21:42 - HírExtra
A küldöttséget az Uránia Nemzeti Filmszínházban búcsúztatták, ahol az eskü szövegét Czúth Réka atléta és Demeter Gergely öttusázó után mondták a versenyzőtársak.

A rendezvény hivatalos részének elején a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) zászlaját Gyulay Zsolt olimpiai bajnok kajakos, MOB-alelnök, a küldöttség egyik vezetője, valamint két korábbi ötkarikás aranyérmes, a vízilabdázó Dömötör Zoltán és az öttusázó Török Ferenc hozta a színpadra. Utóbbi kettőnek közelgő 75. születésnapjuk alkalmából Schmitt Pál, az olimpiai bizottság elnöke - megválasztott köztársasági elnök - a MOB életmű különdíját adta át.

Aztán ünnepi beszédében megköszönte a szülőknek, a testnevelő tanároknak, az edzőknek és a szövetségi vezetőknek, hogy felfedezték, pályájukon segítették a fiatalokat, a sportolóknak pedig azt kívánta, hogy becsületes küzdelem után, a győzelemért mindent megtéve jöjjenek le versenyeik után a pályáról. Ezt követően Bíró Márk evezős Schmitt Páltól és Gyulay Zsolttól átvette a csapatzászlót, hogy aztán majd Szingapúrban is vigye.

A hivatalos program zárásaként a szintén olimpiai bajnok úszó Egerszegi Krisztina, aki Gyulay Zsolttal együtt a csapat fővédnöke, zászlóanyaként - Molnár Zoltán MOB-főtitkár kíséretében - szalagot kötött a küldöttség zászlajára.

Az augusztus 14. és 26. között sorra kerülő versenysorozaton a magyarok 18 sportágban lesznek érdekeltek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását