2024. április 28. - Valéria

Honlapot indított a Jobbik a narancsterror ellen

Honlapot indított a Jobbik, ahol azoknak a panaszait várják, akiket a kormányváltás óta retorzió ért pártszimpátiájuk miatt - mondta a párt országgyűlési képviselője csütörtöki, fővárosi sajtótájékoztatóján.
2010. július 29. csütörtök 13:07 - HírExtra
Farkas Gergely a XII. kerületi Szent Orbán téren tartott sajtótájékoztatón közölte, a Fidesz mindent megtesz azért, hogy bebetonozza magát a hatalomba. Hozzátette, az a mentalitás, hogy a kormánypártok a parlamentben bármit megtehetnek a kétharmados többségük birtokában, a fideszes önkormányzatokban és polgármestereknél is megfigyelhető.

Szavai szerint ezért indították el a www.narancskoztarsasag.hu című honlapot, és az ott tett bejelentések hátterét szeretnék feltárni. Remélik, hogy a nyilvánosság erejével képesek lesznek megállítani az egyes emberek ellen pártszimpátiájuk miatt indított támadásokat - fűzte hozzá.

Az MTI kérdésére azt felelte, hogy a csütörtökön, a sajtótájékoztató ideje alatt elindított honlapra eddig viszonylag kevés panasz érkezett, de a Jobbiknál körülbelül egytucatnyian jelezték, hogy retorziókat szenvedtek nézeteik miatt. Hozzátette, hogy az oldalon egyébként nem csak az ő bejelentéseiket várják, hanem azokét is, akik a parlament által elfogadott kilakoltatási moratórium ellenére elveszítik a lakásaikat, vagy a kormány korábbi ígéreteivel szemben nem érzik úgy, hogy környezetükben javult volna a közbiztonság.

Farkas Gergely megjegyezte, hogy 2002-ben és 2006-ban a választások után a Fidesz szimpatizánsait különböztették meg hátrányosan és akkor a jelenlegi kormánypárt elindította a Demokrácia Központot. Szavai szerint úgy tűnik, hogy a fideszesek csak akkor érzékenyek ezekre a problémákra, ha az ő híveik az áldozatok, egyébként viszont a korábban ellenük alkalmazott módszereket használják.

Egy másik kérdésre Farkas Gergely azt mondta, egyetértenek az LMP kezdeményezésével, amelyben arra kérik Schmitt Pált, hogy írja alá és még Sólyom László köztársasági elnöknek küldje át a parlament nyári rendkívüli ülésszakának utolsó ülésén elfogadott törvényeket. A jobbikos politikus kijelentette, felháborítónak tartják, hogy a Fidesz megpróbálja megkerülni a köztársasági elnök alkotmányos kontrollra vonatkozó jogát és Sólyom László helyett az általuk megválasztott Schmitt Pállal akarják jóváhagyatni a jogszabályokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását