2024. május 2. - Zsigmond

Forgács Imre megfelelő jelölt

Az MSZP megfelelő jelöltnek tartja Forgács Imrét arra, hogy igazságügyi és rendészeti miniszter legyen.
2009. december 9. szerda 16:57 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdán ezt azután mondta az MTI-nek, hogy Szollár Domokos kormányszóvivő bejelentette: Forgács Imre, az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára lesz Draskovics Tibor utóda az igazságügyi és rendészeti tárca élén.

Az MSZP szóvivője szerint a jelölt azért is megfelelő, mert Forgács Imre közigazgatási szakember, így az átadás-átvétel olajozott lesz.

Emlékeztetett arra, hogy a miniszterjelölt a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője volt, ezért tudja, mekkora feladatuk van az önkormányzatoknak a rend és a biztonság fenntartásában.

Nyakó István közölte: az MSZP támogatja Bajnai Gordon miniszterelnököt és a válságkezelő kormány munkáját.

A szocialista párt reagálását megelőzően Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben felhívta a figyelmet arra: Gyurcsány Ferenc már 2004-ben is Forgács Imrét küldte a kancelláriáról a Fővárosi Közigazgatási Hivatalhoz "növelni a kormányzás hatékonyságát".

A fideszes politikus szerint ezzel a jelöléssel is a Gyurcsány-Bajnai-korszak folytatódik, hiszen Bajnai Gordon miniszterelnök Gyurcsány Ferenc "hű bizalmasát" nevezte ki az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium élére.

A hatvanéves, jogász végzettségű Forgács Imre 2008-tól dolgozik az Önkormányzati Minisztériumban és tíz éve tanszékvezető a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Draskovics Tibor december 2-án jelentette be, hogy távozik posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy "az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd".

Draskovics Tibor 2008. február 19-től látta el az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztot, 2009. április 16-án Bajnai Gordon miniszterelnök megerősítette hivatalában.
Forgács Imre az őszi ülésszak utolsó ülésén, jövő hétfőn tehet esküt az Országházban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását