2024. május 16. - Mózes, Botond

Újabb árvíz várható

Fokozott figyelemmel kísérik a vízszint változásait a Duna magyarországi felső szakaszán, mivel a hétvégén lehullott nagyobb mennyiségű csapadék következtében az ausztriai folyószakaszon heves árhullám alakult ki - tájékoztatta az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság hétfőn az MTI-t.
2010. július 26. hétfő 10:38 - HírExtra
Az árhullám az ausztriai folyószakaszon Kienstocknál vasárnap tetőzött, s azóta intenzív apadás kezdődött abban a régióban. Az elmúlt 24 órában Nagybajcs térségében is megemelkedett a Duna vízszintje, több mint egy métert áradt, azonban készültség elrendelésére eddig nem volt szükség. Keddre már apadás várható Győr-Moson-Sopron megyében. Győrben a maximális vízszint a prognózisok szerint nem éri el a rakpartot.

Komárom és Esztergom térségében az elsőfokú készültségi szint alatti tetőzésre számítanak hétfőn - áll a közleményben. A meteorológiai előrejelzések alapján a következő 48 órában a Duna bajorországi területén lehet még jelentősebb csapadék, de újabb árhullám kialakulásával egyelőre nem kell számolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását