2024. május 2. - Zsigmond

Contador sikerei a Tour de France-on

Az összetettben vezető, címvédő Alberto Contador jobbnak bizonyult a luxemburgi Andy Schlecknél a Tour de France országúti kerékpáros körverseny utolsó előtti, szombati szakaszán, így megőrizte a sárga trikót.
2010. július 24. szombat 18:49 - HírExtra
Az egyéni időfutamot az olimpiai és világbajnok svájci Fabian Cancellara nyerte több mint 51 km-es óránkénti átlagsebességgel.

A nap fő kérdése az volt, hogy Schleck le tudja-e dolgozni 8 másodperces összetettbeli hátrányát, vagy pedig Contadoron marad a sárga trikó. Az első ellenőrzési pontnál, 18,2 km-nél a luxemburgi ugyan faragott hátrányából - sőt volt virtuális 2 mp-es hátrányban is -, ám a spanyol erősített, és végül jobb időt ment nála. Contador ezt megelőzően 2007-ben és 2009-ben nyerte meg a Tourt.
Az összetett harmadik helyért a spanyol Samuel Sanchez és az orosz Gyenyisz Mencsov csatázott, végül utóbbi örülhetett.

Vasárnap, a zárószakaszon Longjumeau-ból a párizsi Champs-Élysées-ig teker a mezőny, a táv 102,5 km. Az utolsó etapon hagyományosan már nem változik az összetett eredménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását