2024. május 3. - Tímea, Irma

Károg vagy jövőt jósol az MSZP?

Az MSZP egyetért a csütörtökön elfogadott közbiztonsági törvénymódosítás céljával, azonban a kormány által választott eszközöket kifejezetten károsnak tartja, mivel azok "tovább mélyítik a jómódúak és társadalom perifériáján élők közötti szakadékot".
2010. július 23. péntek 17:15 - HírExtra
Harangozó Tamás, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a közbiztonsági csomag benyújtása, tárgyalása, valamint elfogadása "iskolapéldája a kormány felkészületlenségének". Az MSZP ugyanakkor méltányolja, hogy a kormány végül figyelembe vette a házkutatás garanciális szabályait rendező, illetve a fiatalkorúak halmozati büntetésének arányosságát garantáló módosító szocialista indítványokat.

Hozzátette: a szocialisták továbbra is elutasítja a fiatalkorúak bebörtönzését, és "esztelen elzárás" helyett a gyermekvédelmi rendszer megerősítésében látják a kiutat. Az Országgyűlés csütörtökön 261 igen és 46 nem szavazattal fogadta el a szabálysértési törvény módosításának minősített többséget igénylő rendelkezéseit, míg az egyszerű többséget igénylő részeket 262 igen és 46 nem szavazattal léptették hatályba. A Jobbikos képviselők nem szavaztak, és felállva, tarkóra tett kézzel jelezték tiltakozásukat.

A módosítás egyebek között 30-ról 50 ezer forintra növelte az önkormányzat által kiszabható pénzbírság összegét, és lehetővé teszi a fiatalkorúak - eddig tiltott - elzárását is szabálysértés miatt.
A törvény szerint elzárást is kaphat, aki húszezer forintot meg nem haladó értékű lopást, sikkasztást, csalást, szándékos rongálást, hűtlen kezelést, rongálást követ el. Ugyanilyen büntetést vezet be a jogszabály a magánlaksértésre, a valótlan bejelentésre, valamint a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet működésében való részvételre vagy nyilvános rendezvényen a szervezet egyenruhájának viselésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását