2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Költözik az MTV

Megkezdődött a műsorgyártás Óbudán, az MTV már átadott, felújított stúdióblokkjában - írta szerdai Népszava.
2008. december 3. szerda 06:55 - Hírextra
Az 1-es és 2-es stúdiókban kiépült az informatikai háttér és a világítástechnika. A köztévé november elejétől folyamatosan költözik új bázisára, de még semmi konkrétumot nem lehet tudni az új MTV-székház technikai parkjának beszerzéséről, mondván, versenypárbeszéd folyik.

Czeglédi László, a kuratórium elnöke a lappal mindössze annyit közölt, az eszköztenderről ma tárgyal a kuratórium, még nincs döntés a fizetési konstrukcióról. A Népszava úgy tudja, a 10 milliárd értékű technikát a beruházó venné meg, az MTV pedig hét évig törlesztene több mint húszmilliárdot a székházat építő és felújító telektulajdonos Wallis Ingatlanfejlesztő Zrt. tulajdonában lévő Millenniumi Média Kft.-nek. A beszerzésről a hónap végén születhet döntés, ami a költözés miatt sürgető.

A Népszava információját cáfolandó a Millennium Média Kft. az alábbiakat közölte a szerkesztőségünkkel:
A Millenniumi Média Kft. (rövidített nevén MM Kft.) az MTV új székházának fejlesztője nem indult az úgynevezett technológiai tenderen A Milleniumi Média Kft.-nek így nincs köze a Magyar Televízió technikai parkjának beszerzéséhez, azért semmilyen ellenértéket nem fog kapni.

A munkatársak februártól június végéig folyamatosan, több szakaszban költöznek. Először a csak irodai informatikai szolgáltatást igénylő adminisztratív egységek, majd a műsoros területek következnek. Azok a műsoros területek, amelyeknél a legnagyobb az élő adás aránya (hír- és hírháttérműsorok, sport), csak a folyamat végén teszik át székhelyüket az óbudai gyártóbázisra - olvasható a Népszavában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását