2024. március 29. - Auguszta

Lendvai: még mindig nyitottak vagyunk egy civil főpolgármester-jejöltre

Lendvai Ildikó szerint ha civil szervezetek, szakmai körök tudnak olyan főpolgármester-jelöltet állítani, aki mögé a hasonló elveket valló politikusok, pártok is felsorakozhatnak, akkor ez az út még nem zárult le az MSZP számra sem.
2010. július 9. péntek 14:56 - HírExtra
Az MSZP leköszönő elnöke pénteki sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy az LMP budapesti regionális kongresszusa csütörtöki ülésén Jávor Benedeket választotta a párt főpolgármester-jelöltjévé.

Arra a kérdésre, támogatnák-e Jávor Benedeket, azt válaszolta: korábban is olyan együttműködést keresnek, ami nem két párt által aláírt, formális együttműködésen alapul. Kevés esélyt adok arra, hogy egy másik párt politikusát támogassuk, de ezt másoktól sem várná el az MSZP - közölte.
A szocialista politikus úgy fogalmazott: továbbra is azt tartaná jó modellnek, ha egy szélesebb körű együttműködés alakulna ki egy európai világváros koncepciója mellett azokkal a főpolgármester-jelöltekkel és pártokkal - a Fidesszel, illetve a Jobbikkal - szemben, amelyek egy másfajta városideált támogatnak.

Hozzátette: nem gondolja hogy lezárult volna az út egy civil együttműködés előtt. Ami politikai befolyásom van, azzal azon dolgozom, hogy ez ne is záruljon le - jelentette ki.

Lendvai Ildikó leszögezte ugyanakkor: ez nem azt jelenti, hogy jelenleg nem Horváth Csaba a párt főpolgármester-jelöltje és nem adódhat olyan helyzet, hogy mögötte sorakozik fel az MSZP várospolitikájában érdekelt minden közösség.

Megjegyezte, ha sikerül egy szélesebb körű összefogást kialakítani, Horváth Csabára akkor is vezető szerep vár az MSZP fővárosi várospolitikájában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását