2024. április 20. - Tivadar

Ilyen mélyponton még soha nem volt az egészségügy

A fideszes Pesti Imre szerint soha olyan mélyponton nem volt még a magyar egészségügy, mint jelenleg.
2009. december 21. hétfő 18:00 - HírExtra
Az ellenzéki párt szakpolitikusa ezt Székely Tamás egészségügyi miniszternek az idei évet értékelő hétfői tájékoztatójára reagálva mondta az MTI-nek.

A miniszter egyebek mellett arról beszélt, hogy a szaktárca idén három törvényt készített elő, és 16 kormányrendeletet, illetve 46 miniszteri rendeletet fogadott el. Pesti Imre ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a törvények száma nem minősíti az egészségügyi ellátás milyenségét.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint tudomásul kell venni, hogy idén is zajlott a folyamatos forráskivonás az ágazatból: minden alkalommal, amikor új finanszírozást vezettek be, újabb forrásokat vontak ki.

Székely Tamás saját véleményével szemben a magyar lakosság tragikusnak látja az egészségügy helyzetét - közölte Pesti Imre, aki szerint a forráskivonás eredményeként nőnek a várólisták, a kórházak egyre finanszírozhatatlanabbá válnak, és folyamatosan növekszik az intézmények 30, illetve 60 napon túli adósságállománya. Hozzátette azt is, idén először fordult elő, hogy orvosokat, nővéreket nem tudtak kifizetni, mert nem volt pénz az ágazatban.

Pesti Imre a tárcavezető által említett uniós forrásokkal kapcsolatban azt mondta: azok egyelőre messze vannak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását