2024. április 25. - Márk

Koncentrálódnak az éttermek Budapesten

A bevásárlóközpontokba, illetve néhány utcába koncentrálódnak a vendéglátóhelyek Budapesten, a bérleti díj a legfelkapottabb helyen elérheti a havi és négyzetméterenkénti 140 eurót is - közölte a GVA Robertson nemzetközi ingatlan-tanácsadó magyar részlege.
2009. augusztus 29. szombat 12:01 - HírExtra
A nagy bevásárló központokban a tulajdonos jelöli ki a vendéglátás helyét, ez általában nem több a bérbe adható terület 20 százalékánál. Ezek kiegészítik a bevásárlóközpont kínálatát, és a nyitva tartásuk is az üzletekéhez igazodik. Ugyanakkor ezeken a helyeken más funkciókat ellátó vendéglátó helyek is vannak, például éjszakai bárok, és éjszaka is működő bowling pályák is.

Az egyes utcákba koncentrálódó vendéglátóhelyek nem a beruházók döntései alapján kerültek oda, hanem szerves fejlődés eredményei. Ilyen például a Liszt Ferenc tér, ahol 15 éve nyíltak az első éttermek, jelenleg nincs már kínálat, telítődött a hely.

A GVA elemzése tartalmazza a legfontosabb ilyen utcákban lévő éttermek, kávézók bérleti díjait. A Liszt Ferenc téren ez 35-50 euró, a Ráday utcában 15-50 euró, a Király utcában 15-60 euró, míg a legdrágább Váci utcában 35-140 euró havonta és négyzetméterenként. Ezeken túl az utcára néző teraszok után akár havi egymillió forintot is elkérnek az önkormányzatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását