2024. május 11. - Ferenc

Küzdelmes spanyol továbbjutás

Spanyolország jutott be utolsóként a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság legjobb négy csapata közé, miután a szombati második negyeddöntőben nagy csatában legyőzte Paraguayt.
2010. július 4. vasárnap 07:43 - HírExtra
Az első félidő küzdelmes, de nem túl színvonalas játékot hozott, majd fordulás után rákapcsolt az Európa-bajnok. Ennek ellenére a dél-amerikaiak jutottak büntetőhöz, melyet kihagytak, majd egy perccel később a túloldalon ismétlődött meg az eset. A hajrában végül a gólkirályjelölt David Villa "kétkapufás" góllal döntötte el a meccset és a továbbjutást.

A spanyolok a szerdai elődöntőben a német együttessel találkoznak.

Eredmény, negyeddöntő:
Spanyolország-Paraguay 1-0 (0-0)
-------------------------------
Johannesburg, 64.800 néző, v.: Carlos Batres (guatemalai)
gólszerző: Villa (83.)
sárga lap: Piqué (58.), Busquets (64.), illetve Caceres (59.), Alcaraz (60.), Morel (71.), Santana (88.)

Spanyolország:
--------------
Casillas - Ramos, Puyol (Marchena, 84.), Piqué, Capdevila - Busquets - Xavi, Alonso (Pedro, 75.), Iniesta - Torres (Fabregas, 56.), Villa

Paraguay:
---------
Villar - Veron, Da Silva, Alcaraz, Morel - Riveros, Barreto (Vera, 64.), Caceres (Lucas, 84.), Santana - Valdez (Santa Cruz, 72.), Cardozo


I. félidő:
----------
1. perc: Santana került tiszta lövőhelyzetbe a spanyol 16-os előtt, de lapos kísérletét Casillas biztosan fogta.
29. perc: Xavi egy passzt felpörgetett magának, majd fordulásból, 20 m-ről épphogy a kapu fölé lőtt.
42. perc: Valdes az 5-ösön levett egy beadást, és a jobb alsó sarokba továbbított, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.
II. félidő:
-----------
58. perc: egy beadást követően Piqué a karjánál fogva lerántotta Cardosót, a megítélt büntetőt a sértett laposan az elvetődő Casillasba rúgta.
60. perc: Villa ugrott ki a bal oldalon, s Alcaraz hátulról fellökte a 16-oson belül. Alonso értékesített 11-esét a bíró a befutó spanyolok miatt újrarúgatta, s másodszorra Villar már hárított.
63. perc: gyors spanyol kontra végén Iniesta tekert kapura 18 m-ről, de Villar látványos vetődéssel védett.
83. perc: Iniesta lódult meg a bal oldalon, Pedro elé tálalt, aki 15 m-ről telibe találta a jobb kapufát, a labda kipattant Villa elé, és a vb gólkirályjelöltjének lövése a bal, majd a jobb kapufáról a hálóba vágódott (1-0).
89. perc: Lucas jobb oldali bombája kijött Casillasról, de Santa Cruz közelről ugyancsak a kapusba lőtt.

Az első félórában nem akadt különösebb védenivalója a kapusoknak, mert bár mindkét csapat tetszetősen adogatott a mezőnyben, a védelmek egyszer sem inogtak meg. Főként a paraguayi hátvédek bizonyultak átjátszhatatlannak, az első félidő küzdelmes, de nem túl eseménydús játékot hozott.

Térfélcsere után maradt a meddő tusakodás a középpályán, mígnem néhány perc leforgása alatt előbb a dél-amerikai alakulat, majd az Európa-bajnok is büntetőt hibázott. Fokozatosan fölénybe kerültek a spanyolok, egyre-másra vezették akcióikat, de nagy helyzetig nemigen jutottak el. A hajrában aztán góllá érett a del Bosque-gárda fölénye, David Villa megszerezte ötödik vb-találatát. Bár a hátralévő percekre is maradtak izgalmak, a paraguayiak elpuskázták lehetőségeiket, és már nem tudtak egyenlíteni.

A spanyol alakulat hatalmas csatában csikarta ki a diadalt, és készülhet a németek elleni elődöntőre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását