2024. április 29. - Péter
Tóth Gabi szeret fesztiválra járni, Dundika már kevésbé. Sok pozitívum sorolható fel a szórakozás ilyen fajtája mellett, de negatívum is akad bőven! Lássuk, hogy gondolkoznak minderről sztárjaink!
2010. július 4. vasárnap 08:36 - Király Lilla
Kezdjük a kontrával, akit Dundika képvisel:

Mi a véleményed a fesztiválokról?

Nem szeretem őket. A fesztiválok nagyon zajosak, sok az ember. A munkám kapcsán megfordultam már párszor ilyen rendezvényen, például a közelmúltban Győrszentivánon voltam egy fesztivál háziasszonya, de alapvetően nem vagyok egy nagy fesztiválra járó csajszi. Az öcsém viszont nagyon szereti őket, ő sátormániás, tehát hozzá van szokva az ilyen helyzetekhez.

Mi a problémád a fesztiválozással?


A higiénia, vagyis annak a hiánya. Nekem fontos, hogy normálisan, kényelmesen le tudjak fürödni, fogat mosni, felöltözni. Meg hát ugye a szúnyogok, bogarak, pókok, mindenféle egyéb kis állatkák jelenléte. Nem tartom magamat annyira igényes csajszinak, de ezt a sátras történetet nem vállalnám be, ez abszolút nem én vagyok!

Ha valamilyen oknál fogva nomád körülmények közé kényszerülnél, hogy oldanád meg például a sminkelést?

A fesztivál fogalma
A fesztivál fogalma alatt ünnepi játékokat, időszakos kulturális ünnepeket, művészeti bemutatókat, seregszemléket értünk. Tágabb értelmezésben a fesztivál azonos időpontban rendezett különböző rendezvények összessége. Ilyen például a Budapesti Tavaszi Fesztivál is.

A fesztiválok mint nagyrendezvények turisztikai látnivalóként rendkívül fontosak. A fesztiválok szerepelnek a legtöbbször a turisztikai eseménynaptárakban és programfüzetekben a nagyrendezvények sorában, mint a külföldiek számára ajánlott rangos programok. A nagy múltú, hagyományos népi fesztiválok a megőrzött folklór, tánc és zene közvetítésével a turisták számára - az adott nyelv ismerete nélkül is - érthetőek, élvezhetőek. Ezen rendezvények esetében eredetileg elsősorban ünnepekről van szó, amelyeket a nép és a vallás nem külsődleges, hanem belső szükséglet kielégítésére hozott létre. Az ünnepek az emberekért vannak és csak ezután képeznek turisztikai programokat.
(forrás: wikipedia)
Nem sminkelnék! Hat éve vagyok a szakmámban, agyon voltam sminkelve, ezért a hétköznapokban próbálom kerülni a sok festéket, és az ilyen helyzetekben jobban szeretem a naturális megjelenést. Bár nem tudom, hogyan kerülnék nomád környezetbe, de biztos megoldanám a higiéniát is. Mindig mindent meg lehet oldani. Azokban a valóságshowk-ban is feltalálták magukat a sztárok, amiket például a dzsungelben forgattak.

Nem sajnálod, hogy sok jó koncertből is kimaradsz, ha nem mész fesztiválozni?

Azt hiszem, kicsit megöregedtem ilyen szempontból. Már nem vonzanak annyira a bulik, még a szórakozóhelyek sem. Meg a fesztiválhoz társaság is kell, és az én baráti társaságom annyira nem fesztiválra járós. De alapvetően nem sajnálom, nem maradok ki semmiből. Mindenhova eljutok, ahova szeretnék, de ilyen helyekre pont nem vágyom. Már nem vonzanak annyira ezek a sztorik.

Tóth Gabi szeret ilyen helyen mulatni, nem úgy, mint Dundika.

Úgy tudom, szeretsz fesztiválozni. Téged nem zavar a kosz?

Sok a jó program, zenekarok, koncertek vannak, és a nagyobb fesztiválokra a világ minden pontjáról jönnek emberek, akikkel lehet barátkozni, beszélgetni. A higiéniáról azt gondolom, hogy az a maximális, amire szükség van, adott. Nyilván van por, és öt nap után tele lesznek a toitoi budik, de hát ez a fesztivállal jár. Akkora kosz és mocsok nincsen, hogy ezt az ember ne tudja elfogadni és elmenni mellette. Ha másra figyelünk, például egy koncertre vagy a barátainkra, akkor az nyilván sokkal fontosabb, mint az, hogy por van a földön, vagy saras a talaj, mert éppen esett az eső.

Van valamilyen higiéniás tipped vagy praktikád?

Persze! Bár egyértelmű, ha az ember  nagyon szeretne tisztálkodni, bárhogy és bárhol megoldja. Zuhanyzásnál jó, ha felveszünk egy papucsot, ami megvédi a lábat a gombásodástól. Egy perc alatt tisztába lehet tenni magunkat egyébként is. Ha van egy csap, ahonnan folyik víz, és van nálunk egy tusfürdő, már minden meg van oldva.

Természetesen veszélyforrás akad bőven: fertőzések, vagy kegyetlen póktámadások a sátorban, de szerencsére egy dologtól biztosan nem kell tartania a fesztiválarcoknak: a kiszáradástól.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását