2024. április 24. - György

A főváros sem menekülhet a Jobbik elől

A Jobbik az állami vezetők felelősségre vonása mellett a "fővárosi politikai bűnözők" elszámoltatását is kezdeményezi. Hegedűsné Kovács Enikő, a párt országgyűlési képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján a feltétlenül kivizsgálásra szoruló korrupciógyanús esetek között említette a Margit-híd felújítását, valamint a 4-es metró építését és a közmű-privatizáció kérdését.
2010. július 3. szombat 13:19 - HírExtra
A jobbikos politikus szerint pártja Tarlós Istvánnal, a Fidesz főpolgármester-jelöltjével szemben nem bízná "kecskére a káposztát", vagyis a fővárosi baloldalnak nem tenné lehetővé a politikai kontroll gyakorlását.

Emlékeztetett: a Margit-híd felújításának költsége a Fidesz-KDNP jóváhagyásával emelkedett az eredeti ár kétszeresére, azaz 26 milliárd forintra, miközben Németországban ugyanekkora összegbe kerül egy több kilométeres új híd építése.

A 4-es metrót is "több mint gyanúsnak minősíthető" kérdések veszik körül, ezek közé tartoznak például a beruházás előtti többmilliárd forintos kommunikációs kiadások, valamint az építkezés várhatóan már 400-500 milliárd forintos teljes költségvetése - fejtette ki Hegedűsné Kovács Enikő.

Újabb külföldi példát említve hozzátette: Törökországban a 4-es metró árával megegyező összegből építik a világ legmélyebben fekvő tenger alatti alagútját, a hozzá tartozó mintegy 60 kilométeres vasúti pályával és közúttal.

A politikus szerint szintén kivizsgálást érdemelne a távfűtés díjszámítása, valamint a "vagyoni joggal való visszaélésnek minősülő" közmű-privatizáció is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását