2024. április 27. - Zita

Vb, haverok, buli és ROCK kifulladásig!

Immáron tizedik alkalommal rendezik meg a már hagyományokkal rendelkező Rockmaratont Pécsett a Malolvölgyi Arborétumban. A rengeteg akcióval teletűzdelt fesztivál színes programokkal és neves fellépőkkel csábítja a fiatalokat és időseket egy hét „rokkerkedésre”.
2010. június 29. kedd 15:17 - HírExtra
A fellépők

A magyar rock élet nagyjai mellett külföldi hírességek is hallhatóak a fesztiválon – összesen 15 ország tehetségeit vonultatják fel a szervezők. A két legnagyobb név egyértelműen a Mayhem, és az Exploited. „Punks not death” - vallja immár sok-sok éve az utóbbi formáció, amely fennállásának 30.évét ünnepli azon a gigantikus turnén, amelynek keretében hazánkba is ellátogat. Ráadásul híreik szerint mikor befejezik az ünneplést, újra bevonulnak stúdióba egy vadiúj korong erejéig - így feltételezhetően még soha nem hallott számok végigtombolására is alkalom nyílik majd.



A hazai fellépők közül szintén a punk vonalat erősíti Alvin és az ő mókusai, akik nemrég szintén valami újba vágták fejszéjüket: a külföldön egyre népszerűbbé váló, úgynevezett unplugged verzióba ültették át számaikat, és eme igét pár hónapja egy „ülős turnén” terjesztették. De jelen lesz a hazai punk, rock és metál élet majd minden jeles képviselője (Ossian, Edda, Echo of Darliada, stb.) a „20 kis bulival” visszatérő Akelával egyetemben, akik 2008 óta hivatalosan már feloszlottak.

Egyéb programok


Zenén kívül lesznek természetesen egyéb programok is - hisz egy fesztivál nem létezhet ezek nélkül. Nem csupán a nagy sikerű vizespóló-versennyel, vagy az Erotikus Industrial Partyval próbálnak kedveskedni a férfiból faragott látogatóknak, hanem futball világbajnokságra is kiemelten koncentrálnak majd (ezt egy nyolcszor tizenkét méteres kivetítő is bizonyítja) - így nem kell senkinek azon morfondíroznia, hogy a VB-t, vagy a fesztivált válassza. Az utolsó nap megrendeznek egy szülinapi bulit is, ahol a pletykák szerint elhangzik majd a két varázsszó is: "ingyen sör" - igaz, csak a „készlet erejéig”.



Maga a fesztivál hétfőn délben nyitja meg kapuit, hogy a kemény mag elfoglalhassa a jobb helyeket. Ekkor indul a Rockerek.hu portál által indított „rocker vonat” is, amely a rutinos Rockmaratonra járók szerint felejthetetlen négy óra utazást biztosít. A vonatút egyébként is megéri: egy megállapodás értelmében fesztiváljeggyel 50 százalékos kedvezményt nyújt a MÁV. Kedvezményekből nem ez az egyedüli: június 30-ig piti összegért, 6000 magyar forintért lehetett megvenni a hetijegyet, amellyel az előrejelzések szerint igen sokan éltek is.

A Rockmaraton nem csak a jó szórakozást tűzte ki zászlajára, hanem a jövő tehetségeivel is foglalkozik. Erről szól majd a Local Heroes színpad. Rengetek tehetséges fiatal, avagy még nem annyira ismert bandát hívtak meg ide, hogy fellépésével is mutassa rátermettségét ehhez a hivatáshoz. A helyszínen lehetőség nyílik, hogy a közönség értékelje előadásukat, így teremtve akár új rockcsillagokat.

Mi más kell? Lesz „ Sex, Drugs, and Rock&Roll”!                                                                       


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását