2022. augusztus 14. - Marcell

Schmitt az MSZP és az LMP frakciójának számol be

Az MSZP és az LMP parlamenti frakciójának számol be köztársasági elnöki terveiről ma Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP államfőjelöltje.
2010. június 28. hétfő 07:55 - HírExtra
A köztársaságielnök-jelölt múlt csütörtökön a két kormánypárti frakciót tájékoztatta elképzeléseiről.
Schmitt Pál házelnök a Fidesz-KDNP képviselői előtt terveiről szólva elmondta: olyan köztársasági elnök akar lenni, aki ha megjelenik egy eseményen, annak rangját emeli, aki az "emberek embere", aki közel merészkedik a választókhoz. Megválasztása esetén nem lenne a kormány törvényalkotási lendületének gátja, sőt motorja lenne annak. Közölte, missziót indítana a magyar nyelvért, a nemzeti összetartozásért.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdán javasolta a Fidesz-KDNP-frakciószövetségnek, hogy Schmitt Pál házelnököt jelöljék, majd válasszák meg államfőnek.

Az államfőválasztás kedden lesz az Országgyűlésben; a péntek déli határidőig két érvényes jelölés érkezett a köztársasági elnök személyére: a Fidesz-KDNP Schmitt Pált, az MSZP Balogh Andrást, Magyarország thaiföldi nagykövetét javasolta legfőbb közjogi méltóságnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását