2024. május 21. - Konstantin
Fejős Éva napjaink egyik legsikeresebb írónője, akinek nemrégiben jelent meg új könyve, A Mexikói címmel. A női sorsokról szóló regény egy újabb sikertörténet, mely sok hölgy szívét megérinti majd. Az írónővel beszélgettünk.
2010. június 27. vasárnap 08:39 - Tamási Ágnes Anna
Mitől lesz valaki író?

Amióta ismerem a betűket, a "történetek" világában éltem. Mindig rengeteget olvastam - és írtam. Önmagamnak, leginkább. Élveztem, hogy történeteket tudok teremteni, hogy a fantáziám elragad egy ismeretlen világba, és ez ma is így van.

Ön újságírónak, vagy regényírónak tartja magát?


Az írónőről dióhéjban
Fejős Éva magyar író, újságíró. Első könyvét nyolcévesen írta. Számos mini krimit, egészségügyi cikket készített, valamint egy huszonkét részes "segítő" tévéfilmsorozatot a házi betegápolásról, melynek címe Családban marad. 1999-ben Nívódíjat kapott ez a sorozat, melyet a Duna Televízió tűzött műsorára. Fejős Éva 2001 óta dolgozik a Nők Lapja munkatársaként. A petesejt-adományozás törvényi szabályozásában rejlő ellentmondások feltárásáért 2003 novemberében elnyerte a Minőségi Újságírásért Díjat.
Ma már mindkettő vagyok, mindkettőt szeretem, és leginkább az tart szakmai harmóniában, , hogy ugyanúgy nyomukba eredhetek a tényeknek, írhatok riportokat és készíthetek interjúkat, mint ahogyan beléphetek a fantáziám által teremtett világba.

Meséljen egy kicsit A Mexikói című könyvéről!

A Mexikói egy fiatal magyar nő ön- és útkeresésének, belső utazásának, "felnövésének" története, aki sokak szerint talán átlépi a határokat azzal, hogy kilép a látszólag jól működő életéből, hogy egy "másikat" találjon.

A könyv egy idősödő mexikói nő történetéről szól, aki elzárkózott mindentől és mindenkitől, de mégis talál egy szűk ajtót, amelyet ki mer nyitni - a világ felé, mások felé, önmaga felé. Női sorsok regényének is nevezhetném, de a férfiaknak is fontos szerepük van benne, mint az életünkben.

Milyen visszajelzéseket kap a könyveiről?

A legjobb visszajelzés az, hogy már nagyon sok olvasóm várja a következő, a Cuba libre című regényemet, amelyen éppen most dolgozom.

Mennyire lehet megélni ma íróként?


Én főállásban újságíró vagyok. Egyébként nehéz általánosságban válaszolni erre a kérdésre.  Ezt elsősorban a regények, illetve az olvasók döntik el.

Mivel foglalkozik a szabadidejében?

Szabadidőmben a párommal, a szeretteimmel vagyok, illetve sokat sportolok, ha tehetem, utazom - és persze sokat írok Nekem a regényírás "szabadidős tevékenység", hobbi, amit bárhol, bármikor szívesen művelek, akár éjszaka, akár a világ másik végén is.

Van- e olyan álma ami nem teljesült?


Akkor fejlődünk, ha mindig vannak újabb és újabb álmaink, amelyeket szeretnénk beteljesíteni. Nekem nagyon sok álmom van ma is, hiszen ez visz, hajt előre. Néha arról álmodozom, hogy filmen láthatom viszont valamelyik regényemet. Talán egyszer majd ez is megvalósul.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását