2024. május 3. - Tímea, Irma

Vasárnap tetőzik a Tisza

Vasárnapra várják a Maroson levonuló árhullám miatt újra áradásnak indult Tisza tetőzését Szegednél, a folyó vízszintje várhatóan nem éri el a harmadfokú készültség elrendeléséhez szükséges 850 centiméteres szintet - tájékoztatta az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) műszaki ügyeletese szombaton az MTI-t.
2010. június 26. szombat 18:06 - HírExtra
A Maros 425 centiméteres szinten tetőzött Makónál, a Tisza vízszintje Szegednél még emelkedik, szombaton délután 834 centiméter volt - mondta Batta Emese.

A hosszabb ideje tartó magas vízállás ellenére különösebb veszélyhelyzetet teremtő árvízi esemény nem történt, a gátakon - ahol folyamatos figyelőszolgálat van - már megjelentek a csurgások, fakadóvizek, kisebb buzgárok, s a felázott töltést néhány helyen homokzsákokból épített támaszokkal kellett megerősíteni. Az árvízi védekezésben 538 fő vesz részt.

Az Alsó-Tiszán a Hármas-Körös torkolata és az Algyői híd között harmad-, a híd és az országhatár között másodfokú készültség mellett védekeznek. A Tisza visszaduzzasztó hatása miatt a Hármas-Körös torkolati szakaszánál harmad-, a Maros-torkolatnál másodfokú, a folyón feljebb az országhatárig pedig elsőfokú készültség van érvényben.

A Tisza alsó szakaszán az eddigi legmagasabb vízállást 2006 áprilisában mérték: Mindszentnél 1062, Szegednél 1009 centimétert.

Az igazgatóság területén a belvíz a folyamatos szivattyúzások ellenére is csak lassan csökken, a becslések szerint több mint 41 ezer hektár áll víz alatt. Valamennyi belvízvédelmi szakaszon másodfokú készültség van érvénybe, a 28 működő szivattyútelepen naponta több mint 3,3 millió köbméter vizet emelnek át, a védekezésben 134 fő vesz részt - tudatta a szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását