2024. március 29. - Auguszta

A főváros szerint nincs gond a BKV finanszírozásával

A Fővárosi Önkormányzat megtévesztőnek tartja a Napi Gazdaság szerdai cikkét, amely szerint kritikussá vált a BKV finanszírozása.
2010. június 23. szerda 11:34 - HírExtra
A lap által idézett elemzés még a tavalyi állapotot tükrözi, az abban foglalt szakértői javaslatok nagy része pedig már megvalósult - írta a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. A Napi Gazdaság cikkében ismerteti a Boston Consulting Group szakértői anyagát, amelyet a nemzetközi pénzügyi tanácsadó cég még 2009. nyarán készített a BKV hosszú távú működési és finanszírozási stratégiájának megalapozó tanulmányaként - tájékoztatott a hivatal.

hozzáteszik: a tanulmány és mellékletei szolgáltak a társaság finanszírozását szabályozó, a kormány és a főváros közötti megállapodás alapjául, a leírt javaslatok nagy része így már bekerült az elfogadott szerződésekbe.

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat az Európai Beruházási Bankkal megkötött hitelszerződésének feltételeként vállalta, hogy elkészíti a BKV és a fővárosi tömegközlekedés hosszú távú működési és finanszírozási stratégiáját. Mivel a pénzügyi elemzők és a nemzetközi hitelminősítő intézetek bizonytalan tényezőnek tekintik a vállalatot a budapesti költségvetésben, a tanulmány sorra veszi a BKV finanszírozási lehetőségeit, valamint a kiszámítható gazdálkodáshoz és működéshez szükséges feltételeket.

Ezen szempontok figyelembe vételével indultak újra 2009. őszén a kormány és a főváros közötti tárgyalások, majd decemberben megszületett a BKV hosszú távú állami finanszírozását is magában foglaló megállapodás.

A tanulmány számos elemző megállapítása ma is érvényes, a javaslatok nagy részét elfogadta a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását