2024. április 27. - Zita

Múzeumok éjszakája: látogatási rekordok születtek

Látogatottsági rekordról számolt be az idei Múzeumok éjszakáját illetően mind a Magyar Nemzeti Galéria, mind a Néprajzi Múzeum.
2010. június 20. vasárnap 15:06 - HírExtra
Minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a Budavári Palota intézményei iránt, a Magyar Nemzeti Galéria különböző programjaira közel 20 ezer látogató volt kíváncsi - közölte az MTI-vel vasárnap a Nemzeti Galéria kommunikációs igazgatósága.

A közlemény szerint a legnépszerűbb program a világon elsőként meghirdetett virtuális épületfestő verseny döntője volt: a döntős filmek vetítésére, este 10 órára a Hunyadi udvar megtelt látogatókkal.

Nagyon népszerűek voltak az akusztikus színpad könnyűzenei koncertjei: a Magashegyi Underground, a Bijou, valamint a Barabás Lőrinc Eklektric együttes koncertjein a Galéria C épülete zsúfolásig tele volt.

"Nagyon nagy" volt az érdeklődés az állandó és időszaki kiállításokon félóránként induló tárlatvezetések iránt. A nemrég nyílt két időszaki kiállításon (Depero, Kovásznai György) még a 11 órás vezetésen is tömeg volt, és a kiállításokhoz kapcsolódó programokon, az olasz futurista Depero munkássága inspirálta futurisztikus hajshow-n és Kovásznai György filmjeinek vetítésén is sok látogató vett részt.

Minden eddiginél magasabb látogatószámot regisztráltak a Néprajzi Múzeumban is, amelynek programjait a tavalyinál legalább kétszerte többen, minimálisan 17 ezren keresték fel (végleges adatok még nincsenek).

A múzeum sajtóosztályának közleménye szerint folyamatosan sorban álltak a látogatók az Aranyba rejtett arcok-aranymaszkok Ázsiából. A Zelnik-gyűjtemény a Néprajzi Múzeumban című tárlaton, amely ezen az éjszakán volt látható utoljára. A kiállítás által ihletett Időszövet című tradicionális jávai tánc- és wayangest - Gergye Krisztián és Dus Polett munkája - "óriási sikert" aratott.

A Triginta Percussion örömzenéjének, az indonéz szigetvilág Arum Melati tánccsoport által előadott hagyományos táncainak, a Yava együttes világzenei koncertjének fogadtatása is mutatja, hogy milyen nagy az érdeklődés a délkelet-ázsiai kultúra iránt - állapította meg a Néprajzi Múzeum közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását